Boží týden na Božím daru

Zažili účastníci tréninkového kempu mini-žáků. Nejen klukům se pobyt na horách líbil. Hráči společně s doprovodem dospělých trénovali, soutěžili, bavili se a houbařili.

mini_Jachymov_16_05

14. srpna odpoledne vyrazila dvaadvacetičlenná výprava směr Jáchymov. Na týden se naším útočištěm stalo horské středisko PAM v Novém Městě. V krásném prostředí Krušných hor jsme si užili tréninky v terénu a ve sportovním areálu hotelu Engadin na Božím daru. Majitelé střediska nám splnili každé přání, mnohdy dříve než jsme je stačili vyslovit. Personál i hosté projevili velkou trpělivost, když jsme ráno trénovali na dětském hřišti u hotelu. Využívali jsme les, louku a prolézačky k terénním běhům, posilování a koordinačním cvičením. Kluci byli rozděleni do 3 týmů a soutěžili v týmových nebo individuálních disciplínách. Pan trenér Šváb připravil pestrý soutěžní program, jehož součástí byl orientační běh, skoky na trampolíně, překážková dráha a některé disciplíny testové baterie. Velmi pozitivně se projevila gymnastická průprava, kterou hráči absolvují během celého soutěžního roku. Klukům se dařilo také v rychlostních disciplínách sprint 2x15m a 30m driblink. Do soutěží se samozřejmě započítával i házenkářský turnaj 4+1 a houbaření. To šlo nejen dětem, ale i dospělým.

Po ranním běhu a odpočinku po výborném obědě jsme jezdili na Boží dar. Sportovní hotel Engadin nám pronajal hřiště a wellness centrum, kde jsme si ve středu večer odpočinuli ve vířivce a v bazénu. Na hřišti jsme pilovali přihrávání v pohybu, střelbu ze země i z výskoku a uvolnění 1:1. Druhou část tréninkového bloku vyplnil turnaj 4+1. Poslední den jsme si vyzkoušeli také šestkovou házenou. Někteří hráči hráli velkou házenou poprvé, ale byli stateční a snažili se ze všech sil.

Abychom si užili také zábavu, vydali jsme se v úterý odpoledne na Ježíškovu cestu. Start je na Božím daru a my jsme prošli okruh 6,5km. Týmy dostali v informačním centru zápisníček a cestou si plnily různé úkoly. Celou trasu lemovali domečky s úkoly a různě vyřezávané postavy z pohádek. Nejkrásnější byla perníková chaloupka, která vyrostla uprostřed okruhu. Když jste vešli dovnitř, měli jste pocit, že jste o 100 let zpět. Na starých kamnech vřela voda a v pekáči se škvířily klobásy. My jsme zvolili kávu a vynikající borůvkový koláč. Děti vyplnily přestávku svačinkou a houbařením.

Ovšem největší překvapení nás čekalo ve čtvrtek po večerním tréninku. Naplánovali jsme si grilování. Pan majitel nám osobně připravili celou večeři na grilu. Mohli jsme si vybrat špekáček, kuřecí nebo vepřové maso, jako přílohu jsme dostali pečivo a salát z cukety a vše korunovala rybízová bublanina. Tato slavnostní večeře se výborně hodila k předávání medailí pro týmy a jednotlivce. Došlo také na kulturní vložku, každý pokoj si připravil scénku. Nejvtipnější byl pokoj nejmenších, kteří sehráli gag s názvem Horská služba. Nejpropracovanější akce měl pokoj Fandy Krejzy, jejich bojové akce byly skvěle vyladěné. Poslední pokoj sehrál scénku z kosmu. Dospěláci se smíchem koukali, k čemu všemu se dají využít tréninkové pomůcky.

Děkujeme Libušce Tomanové a Zlatce Bradáčové a panu Skalickému za pomoc při tréninku a paní doktorce Švábové za péči o děti. Největší dík patří rodině Jedličkově, která nám připravila skvělý servis a všem doporučujeme Nové Město navštívit:  www.pam.jachymov.cz.

My už se moc těšíme na příští rok.

Andrea Řezníčková, Jan Šváb
Realizační tým soustředění mini-žáků 2016