Velký úspěch lovosické házené v závěru sezony: minižáci opět vítězem turnaje Megamini Liberec

Zcela suverénní vítězství lovosických minižáků na celostátním mezinárodním turnaji v Liberci potvrdilo odhad, že lovosický tým minižáků je letos v České republice nejlepší.

Mega mini Liberec 2016

DSC02815Naši házenkáři předčili tentokrát všechny své soupeře na hřišti ve všech činnostech. Svěřencům trenérů p.Čecha a Švába za výkon v Liberci není co vytknout. Rychlá agresivní házená vycházela z perfektní obrany 3-3 což dokazuje průměr obdržených 3,6 branek na zápas. V žádném zápase jsme nedostali více jak 6 branek. Naopak díky rychlému útoku a přesným  jednoduchým kombinacím je průměr vstřelených branek na zápas 14,2.

K výborným výkonům hráčů v poli se přidali i brankaři, především v semifinále a finále. Vždyť Martin Hromada byl po právu vyhlášen nejlepším brankařem turnaje. Nutno podotknout, že za tak obětavou obranou se asi i dobře chytalo. Nejzajímavější je skutečnost, že  vysoká vítězství Lovosic byla po celý turnaj, bez ohledu na stupeň turnajem stejná. Viz výsledky zápasů.

Hra předváděná lovosickými minižáky lahodila i oku diváka, hrálo se celoplošně a statické obhazování šestky se objevilo výjmečně. Obrana 3+3 vlastně vysunula útok soupeře k půlící čáře, naopak lovosičtí v útoku většinou úspěšně zakončovali do nepřipravené obrany. Nejtěžší zápas pro naše miniházenkáře bylo utkání s TSM Olomouc (8:6), jejíž hráči praktikovali nám podobnou hru. O našem  vítězství v tomto zápase rozhodla asi větší vyrovnanost hráčů.

O vynikající herní projev se zasloužili především zkušení hráči základní šestky, díky jim si zahrála ve všech utkáních i lavička, jejíž hráči získávali herní zkušenosti a jistotu. Nikdy nedošlo po vystřídání ke změně skóre v náš neprospěch. Hrálo se buď nerozhodně nebo skóre v náš prospěch rostlo pomaleji. Toto umožnilo všem hráčům ušetřit si síly až do posledního utkání.

Sestava Lovosicelitní základ: Lukáš Dojčinovič, Tadeáš Pokorný, Franta Šafránek, Martin Zámyslický, Vojta Černý, Tomáš Pokorný, Pavel Drašnar, David Srba.

Úspěšná lavička: Daniel Tučka, Václav Paur, Mertin Křížek, Jan Karlík

Spolehliví brankaři: Martin Hromada – nejlepší brankař turnaje, Ondra Zábranský a Jáchym Toužimský

Turnaje se zúčastnilo 24 týmů z České republiky a Německa. Hrálo se ve čtyřech skupinách po 6ti družstvech. První čtyři  týmy z každé skupiny vytvořily dvě skupiny po osmi ze kterých první dva hrály o postup do finalové části, další pak zápasy o umístění.

Výsledky Lovosic:

základní skupina:

Lovosice : Vršovice 10:3, Mělník 14:1, Úvaly 10:3, Lovosice : DHK Liberec 18:2, Radebeuller 19:4

Skóre Lovosic ve skupině (71:13)

Osmi členná skupin:

Lovosice : Varnsdorf 14:3, Chomutov 17:3, Jičín 14:5, Lovosice : Olomouc 8:6

Zápasy semifinále:

Lovosice : Chodov 16:5, Dukla : Jičín 9:4

Zápas o bronz:

Chodov : Jičín 10:13

FINÁLE: 

Lovosice : Dukla 17:5

Celkové skóre Lovosic po 11 vítězných  zápasech: 157:40 

Pořadí:

  1. HK FCC město Lovosice,
  2. Dukla Praha,
  3. HBC Jičín,
  4. Chodov,
  5. Úvaly,
  6. Olomouc,
  7. Karviná

Trenéři děkují všem hráčům mini za vzornou reprezentaci Lovosic po celou sezonu a přejí jim, aby dále rozvíjeli své  vynikající sportovní schopnosti, nadání a bojovnost, kterou předvedli na turnajích:

  • Pohár Lovosic 1.místo,
  • Jičín 2.místo,
  • Prague Handball Cup 4.místo,
  • AUE 1.místo,
  • Liberec 1.místo,
  • Podkrušnohorská Liga 1.místo.

Trenéři: Šváb,Čech

Kategorie: minižáci, mládež