I přes dobrý výkon nakonec Lovci šestí

V sobotu večer odehráli naši házenkáři poslední letošní utkání v extralize. V odvetném zápase o umístění v něm podlehli Zubří.

Nejlepší střelec Lovců v zápase proti Zubří Ivo Havel. Zdroj: www.hczubri.cz

Nejlepší střelec Lovců v zápase proti Zubří Ivo Havel. Zdroj: www.hczubri.cz

2.utkání série o 5.-6.místo:

HC Zubří – HK FCC Město Lovosice
34:30 (18:15)

Lovci si do zápasu přivezli dvoubrankový náskok z úvodního duelu na naší palubovce. Bylo jasné, že pouze velmi dobrý výkon dává našemu celku šanci náskok udržet a vybojovat si tak nejlepší možnou pozici v letošním ročníku.

Začátek zápasu byl vyrovnaný a oba týmy se pravidelně střídaly ve skórování až do stavu 6:6 (9.minuta). Pak se domácím podařilo šňůrou tří branek odskočit na 9:6, ale Lovci v dalších minutách skóre zkorigovali na těsné vedení Zubří o jednu branku. To platilo až do stavu 15:14 (26.minuta). Závěr první půle nakonec lépe vyšel domácím, kteří jej vyhráli poměrem 3:1 a celkově 18:15.

I druhá půle byla hodně vyrovnaná, Lovci bojovali o páté místo ze všech sil, dařilo se jim rozložit branky na více hráčů a ve 43.minutě snižoval náš nejlepší sobotní střelec Ivo Havel na rozdíl jediné branky 22:23. Pak ale Zubří přidalo tři góly za sebou a to se nakonec ukázalo jako rozhodující náskok. Dvakrát jsme se dostali v dalším průběhu na rozdíl tří branek, naposledy v 59.minutě (33:30 pro domácí), ale na potřebné dva góly už jsme skóre stáhnout nedokázali.

Vítěznou pojistku v podobě 34.branky přidal nakonec pro domácí Adam Řeček a stanovil tak konečné skóre na 34:30 pro Zubří. To si tak díky skóre lepšímu o dva góly vybojovalo konečnou pátou příčku, Lovci skončili v ročníku 2015/2016 na šesté pozici.

Komentář asistenta trenéra Milana Berky: „V posledním utkání sezóny jsme podali velice slušný a pohledný výkon. Bohužel nás i v tomto střetnutí stejně jako v celé sezóně trápilo neproměňování šancí a nakonec nás prohra o čtyři branky stála i páté místo v extralize. K zápasu jsme ale přistoupili zodpovědně a podali jeden z nejlepších výkonů tohoto ročníku na hřišti soupeře.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Franc 2, Landa 1, Havel 8, Kalík, Sýkora 7/2, Motl 4, Bouček 4, Jelínek, Chroustovský 4, Barth, Klimt, Konárik.

7m hody: 5/4 – 2/2, vyloučení: 1 – 3, rozhodčí: Fukala, Mohyla, diváků: 650.