Lovci půjdou do zápasu o 5.místo s dvoubrankovým náskokem

Včera večer odehráli Lovci úvodní střetnutí v sérii o konečné 5.-6.místo v Extralize proti Zubří.

Lovosice - Zubří

1.utkání série o 5.-6.místo:

HK FCC Město Lovosice – HC Zubří
26:24 (12:14)

Stejně jako v předchozím dvojduelu s týmem Frýdku-Místku, i tentokrát si Lovci potřebovali vybudovat co nejlepší výchozí pozici do odvetného zápasu v Zubří. Nakonec se jim podařilo zápas otočit v jejich prospěch až v závěrečné desetiminutovce.

Ještě v 6.minutě vedli naši hráči 3:2, aby pak Zubří sérií čtyř gólů utkání otočilo na 6:3 a od té doby si udržovalo vedení vlastně až do 55.minuty zápasu. V prvním poločase se Lovci marně snažili vymazat náskok soupeře, který činil většinou 2-3branky. Stejným rozdílem skončila i úvodní půlhodina, kterou Zubří vyhrálo poměrem 14:12.

Hned v úvodu té druhé se Lovcům podařilo srovnat po brance nejlepšího střelce zápasu Vaška Klimta na 14:14. Zápas pak byl vyrovnaný do 45.minuty a stavu 18:18, Zubří pak třikrát za sebou skórovalo a šlo opět do třígólového vedení 21:18. V tu chvíli ale naplno zabrali Lovci, kteří přidali svoje čtyři branky a po dlouhé době se dostali do vedení 22:21. Hosté znovu otočili stav na 23:22, následně kontrovali Lovci na 24:23. Ještě jednou se povedlo Zubří srovnat na 24:24 (59.minuta střetnutí), ale konečné slovo měli naši házenkáři.

V poslední minutě se trefil Míla Sýkora a Vašek Klimt a stanovili konečné skóre na 26:24. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Miloslav Sýkora, střelec šesti branek.

Do odvetného zápasu, který hrajeme v Zubří v sobotu 14.5. od 19hodin, tak povezou Lovci náskok dvou branek. S letošní sezónou se každopádně rozloučili v domácím prostředí vítězstvím a to i díky vaší podpoře!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Jsem spokojený s dnešním vítězstvím. Bylo to poslední domácí utkání a bylo hrozně důležité, jak to skončí, protože s jistým očekáváním přijdou diváci na startu příští sezóny. Byl jsem také rád, že se do zápasu zapojili všichni hráči, mimo třetího brankáře Hrdličky. Odehráli jsme to dnes v dost smíchané sestavě. V průběhu nám ještě odešel Jirka Bouček, který se zranil. Panuje u nás obrovská spokojenost, protože jsme po většinu zápasu prohrávali a na konci jsme ještě dokázali zvítězit o dvě branky.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc 1, Landa 1, Havel 4, Kalík, Sýkora 6, Motl, Bouček 2/1, Jelínek 1, Chroustovský, Barth, Klimt 11/1, Konárik, Semerád.

7m hody: 4/2 – 2/2, vyloučení: 2 – 3, rozhodčí: Kozler, Zych, diváků: 238.