Úspěch nejmladších házenkářů HK FCC Město Lovosice na turnaji

Jedná se o jeden z největších turnajů v Evropě. Letošní 25. ročník se konal o velikonočních svátcích od 24. – 28. dubna a zúčastnilo se 498 mužstev z 28 zemí v kategoriích: minižáci, mladší a starší žáci, mladší a starší dorost.

Mimořádného sportovního úspěchu dosáhlo mužstvo v kategorii minižáků. Z 26 mužstev z Polska, Slovenska, Česka, Rakouska, Chorvatska a Maďarska se probojovalo mezi čtyři nejlepší týmy.

V základní skupině narazili na tým z Maďarska (které obsadilo celkově druhé místo), Chorvatska, Rakouska a dvou týmů Česka. Celý turnaj se odehrával ve sportovním areálu Hamr Braník na Praze 4.

První den turnaje v pátek odehráli první utkání s týmem Maďarska ve kterém podlehli ve velmi vyrovnaném boji pouze o tři branky. Dále je čekal tým z Chorvatska, který lehce porazili o čtrnáct branek.

Druhý den v sobotu měli v rozpisu tým Dukly Prahy III., kterou též porazili lehce o dvanáct branek. Po tříhodinové pauze je čekal tým HK Ivančice, tento tým byl nejslabším týmem v základní skupině a proto tento tým porazili o úctyhodných šestnáct branek. Posledním týmem v základní skupině byl tým z Rakouska. Ani tohoto týmu se nezalekli a pohodlně zvítězili o dvanáct branek.

Tímto skončili zápasy v základní skupině z které postupovali do dalších bojů první tři týmy. Náš tým tedy po prohře s týmem Maďarska postupoval ze skupiny na druhém místě. Do nedělních bojů byly tyto první tři týmy rozděleny do dalších čtyřech skupin tak aby nemohli znovu hrát proti sobě. Tabulka byla rozdělena tak že v jedné skupině byl první, druhý, a třetí z jednotlivých základních skupin. Postupový klíč byl tvrdý a do dalších bojů v turnaji postupoval již jen první ze skupiny a to rovnou do semifinále. To znamenalo zvítězit v obou zápasech.

V neděli hned po ránu nás čekal soupeř, který postupoval z prvního místa základní skupiny a to hned tým opět z Chorvatska. Chlapci byli trochu nervózní z představ, že jestli chtějí postoupit, musí porazit i tento tým. Nastoupili do zápasu v plném nasazení a nenechali soupeře nadechnout. Po ukončení zápasu si oddechli, když na ukazateli skóre byl opět devíti brankový rozdíl pro nás.

Po další dlouhé tříhodinové pauze nás čekal třetí tým z další základní skupiny a to tým TJ Lokomotivy Vršovice. Tohoto zápasu se chlapci již nebáli a opět v plném nasazení ho dotáhli do vítězného konce ve čtrnácti brankovém rozdílu. Po tomto zápase věděli, že postup do semifinále mají jistý a netrpělivě čekali na soupeře. Tímto se stal tým opět z Maďarska.

V nedělních odpoledních hodinách se tedy rozehrál semifinálový zápas proti pozdějšímu celkovému vítězi turnaje. Toto utkání ukázkou krásné házené se vším všudy co k tomu patří i když jsme nakonec prohráli pouze o dvě branky. Chlapci byli ze začátku velmi zklamaní, že to nevyšlo a nepostoupili do finále. Řekli si, že mají tedy ještě jeden zápas před sebou a to o třetí místo, který na ně čekal v pondělí v dopoledních hodinách na výstavišti v pražských Letňanech. Zde se již odehrávali utkání o třetí místa.

Z druhého semifinále vzešel náš soupeř a to tým opět z Chorvatska. Tento tým byl ale ze všech zúčastněných fyzicky nejlépe disponovaný a vzhledem k únavě našich nejlepších hráčů se to projevilo ve hře. Po třiceti minutách hry nakonec náš tým prohrál o devět branek. Na konci zápasu si zahrála celá sestava týmu, aby poznali atmosféru.

V hodnocení našeho vynikajícího vystoupení je zapotřebí vyzdvihnout úsilí se kterým tým bojoval s každým soupeřem, uplatňoval potřebnou tvrdost v obraně a rychlý útok, který zakončovali přesnou střelbou. Za tento výkon byli zcela po zásluze mezi nejlepšími 4 týmy.

Výsledky:

Základní skupina

Lovosice – Kézilabda Utánpótlás Sport Kft (HUN) 13:16
Lovosice – ZG Dubrava (CRO) 17:3
Lovosice – HC Dukla Praha III 17:5
Lovosice – HK Ivančice 25:9
Lovosice – Union Tigers Korneuburg (AUT) 24:12

Postupová skupin (čtvrtfinále)

Lovosice – RK Dubrava (CRO) 14:5
Lovosice – TJ Lokomotiva Vršovice 18:4

Semifinále:

Lovosice – Éles Kézilabda ISE (HUN)                         15:17

o 3.místo:

Lovosice – HC Maksimir-Pastela  (CRO)                          10:19

Konečné pořadí:

  1. Éles Kézilabda ISE (HUN)
  2. Kézilabda Utánpótlás Sport Kft (HUN)
  3. HC Maksimir-Pastela (CRO)
  4. HK FCC Město Lovosice

Sestava týmu:

minižáci Prague hanball cup 2016  4.místo

Z leva

Daniel Tučka, Tadeáš Pokorný, Lukáš Dojčinovič, Martin Zámyslický, Tomáš Pokorný, František Šafránek, Vojtěch Černý, Jan Karlík, Václav Paur, Jan Bereš, Martin Křížek, Pavel Drašnar, David Srba, Ondřej Zábranský, Martin Hromada

Trenér: Čech František
Vedoucí týmu: Hron Karel