Starší dorostenci vezou vítězství z Brna

V sedmnáctém kole první ligy staršího dorostu zajížděli naši házenkáři do moravské metropole Brna. A podařilo se jim odvézt odsud oba body.

1 . kolo 1.ligy st.dorostu:

Handball KP Brno – HK FCC Město Lovosice
28:32 (14:20)

Lovo std - FM 02

Naši házenkáři od začátku proti předposlednímu týmu tabulky potvrzovali roli favorita. Již po pěti minutách se ujali vedení 5:1 a v dalším průběhu první půle si udržovali povětšinou pětibrankový náskok. Závěrečnou desetiminutovku prvního poločasu vyhráli poměrem 6:3 a celkově tak po třiceti minutách vedli 20:14.

Druhá půle nepřinesla žádné dramatické zvraty v zápase, domácím se sice ve 43.minutě podařilo snížit na rozdíl čtyř gólů 21:25, ale Lovci hned v zápětí vstřelili tři branky a znovu získali bezpečný gólový náskok 28:21. Brnu se ve zbývajícím čase znovu podařilo zkorigovat naše vedení, ale blíže než na konečných 28:32 se přiblížit nedokázali.

V dalším kole přivítáme druhý celek tabulky z Nového Veselí. To má na svém kontě 23bodů, naši házenkáři o bod méně. Určitě se tak dá očekávat dramická bitva o další ligové body, utkání začíná v hale Chemik v neděli 17. dubna od 16hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „O našem vítězství rozhodla vyborná obrana, která po dlouhém čase  fungovala přesně dle předtav vedení družstva. Opět se našel Michael Konárik a Jiří Kalík a pomohly také posily z mladšího dorostu. Prostor dostal v bráně i Jirka Günl a vůbec nechytal špatně. Chladnokrevnost při zakončení předváděl Martin Baičev a do formy se po dlouhé nemoci dostává i Přemysl Čech.“

Sestava a branky Lovců: Gebur, Günl – Poráč, Timko, Baičev 4, Kalík 7, Prokop 2, Malý 1, Gebhart, Konárik 13/4, Čech 3, Seyfryd 2.

7m hody: 3/2 – 5/4, vyloučení: 1 – 2, rozhodčí: Laštovička, Zbožínková.

Tabulka a výsledky

Kategorie: mládež, starší dorost Rubriky: