Skvělý výkon na srovnání stavu nestačil

Ke druhému utkání čtvrtfinálové série play-off nastoupili naši házenkáři dnes dopoledne, aby znovu změřili síly s Plzní. Jednoznačným cílem bylo odčinit včerejší katastrofální vystoupení.

Autor fotografie: Hynek Sladký.

Autor fotografie: Hynek Sladký.

2.utkání čtvrtfinále play-off:

Talent M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice
20:19 (10:10)

Těžko říct, co se událo v hlavách Lovců po včerejším nevydařeném utkání v Plzni. Rozhodně všichni z nich chtěli co nejrychleji zapomenout na debakl z úvodního střetnutí a dokázat, že v Lovosicích házenou přece hrát umíme. A to se dnes rozhodně povedlo!

Na palubovku Talentu jako by nastoupil zcela jiný tým. Odhodlání, bojovnost, nasazení, ochota, všechny tyto nezbytné vlastnosti dnes Lovce zdobily. A přestože se jim opět nepodařilo proměnit některé dobré střelecké příležitosti a objevily se i technické chyby, výborný bojovný výkon všechno mazal a až do posledních sekund Lovci bojovali o možnost zisku utkání ve svůj prospěch.

Začátek utkání byl stejný jako včera, Plzeň si po sedmi minutách vytvořila dvoubranový náskok 4:2. Další čtyři minuty ale neskórovala a naši házenkáři dokázali srovnat na 4:4. Od té doby byl zápas maximálně vyrovnaný, k vidění byla obětavá obrana, dobré zákroky brankářů a to na obou stranách. Oba celky se střídaly ve skórování, aby nakonec poslední slovo měl náš Lukáš Malý, který z rychlého protiútoku srovnával na poločasových 10:10.

Vstup do druhé půle vyšel Lovcům skvěle a dvě branky Jirky Motla přinesly našim barvám dokonce vedení 12:10. Plzeň srovnala, ale další dvě trefy znovu znamenaly mírné vedení Lovců 14:12. Následoval sedmiminutový úsek bez naší vstřelené branky a toho Plzeň využila k otočení skóre na 15:14 (41.minuta). A jako by se týmy dohodly, že si tuto situaci mezi sebou vrátí: sedm minut neskórovala Plzeň a tři góly Lovců (skóroval Bouček a dvě branky přidal včera nemocný Sýkora) znamenaly, že jsme znovu získali vedení (17:15 ve 48.minutě). Posledních dvanáct minut pak ale zvládl lépe soupeř, když se nám bohužel nedařila hra v početní výhodě. Úsek mezi 48.-60.minutou vyhrál poměrem 5:2, když zřejmě rozhodující branku za stavu 19:19 přidal ze sedmičky domácí Poloz. Lovci měli ještě nějaký čas na odpověď, ale ze své poslední střely trefili už jen tyčku a domácí se tak mohli radovat i podruhé.

Stav série je nyní 2:0 pro Plzeň a ta se teď stěhuje k nám do Lovosic. Věřím, že dobrý výkon z dnešního střetnutí vydrží našim hráčům i do dalších utkání a uvidíme v hale Chemik dva zápasy. První utkání se hraje v sobotu 23. dubna od 17hodin, případný čtvrtý zápas by se hrál o den později. Děkujeme všem našim fanouškům za podporu!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „V závěru nám chybělo štěstí, ale dnes jsme od první minuty věřili, že jsou domácí hratelní, což bylo vidět. Fungovala nám obrana 1-5 i 2-4 a kluci chtěli, což je po včerejší prohře o 14 gólů nesmírně těžké. V závěru to bylo o štěstí. Pokud budeme hrát jako ve druhém čtvrtfinále, tak by to doma mohlo být hezké a vyrovnané utkání.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Landa, Havel, Sýkora 4, Motl 5, Bouček 3, Jelínek, Chroustovský 2, Barth, Klimt 3/3, Semerád, Miko 1, Malý 1.

7m hody: 3/3 – 3/3, vyloučení: 7 (ČK Škvařil) – 4, rozhodčí: Brůna, Halada, diváků: 1240.