Školní liga slavnostně zakončena

Dvěma finálovými turnaji jsme zakončili školní ligu na Litoměřicku. Od září do března se 24 školních týmů utkalo na 6 turnajích ve 3 skupinách.

Školní liga 2016

V dubnu si školy zahrály dva finálové turnaje. Finále nebylo finálovým kláním v pravém slova smyslu. Dvě skupiny jsme sestavili podle časových možností škol a kromě ZŠ Velemín se zúčastnily všechny školy. Děti si zahráli proti družstvům, která za celý rok nepotkají.

SL_duben_16_49

První finálová skupina se odehrála v pátek 15. dubna. V hale se sešlo třináct týmů ze sedmi základních škol a členové DDM Lovosice. Na dvou kurtech jsme odehráli 36 utkání. Především starší skupina měla dramatický průběh. Jasným vítězem starší kategorie se stali: ŠAMANI LOVOSICE.

Na druhém až třetím místě skončily tři týmy se shodným počtem bodů a o rozdělení pohárů rozhodovalo skóre. Všichni účastníci dostali sladkou odměnu a první tři si odvezli poháry.  V mladší kategorii zvítězil tým DDM Lovci Lovosice.

FINÁLE 1 – 15. 4. 2016:

1 ZŠ SADY PIONÝRŮ DRACI Z 1 SVIŠTI
2 ZŠ B. NĚMCOVÉ MAMUTI PUMY
3 ZŠ TŘEBENICE DRACI MEDVĚDI
4 ZŠ A. BARÁKA ŠAMANI 1 ŠAMANI 2
5 ZŠ U STADIONU SRŠNI BÍLÍ TYGŘI
6 ZŠ LIBOCHOVICE HAPPY BOYS STARS
7 DDM LOVOSICE LOVCI

Druhého finále, které jsme naplánovali na pátek 22. dubna 2016, se zúčastnilo 11 týmů, ze 6 základních škol a členů DDM Lovosice. V této skupině se povedl pravý finálový zápas mezi ZŠ Třebenice a ZŠ Havlíčkova. Černí Panteři i Lions vyhráli svá utkání a v posledním zápase si to holky a kluci rozdali o zlatý pohár. Nakonec byli šťastnější Lions ze ZŠ Třebenice. Pan Ivoš Havel, který družstvo vedl v soutěži, se také stará o kroužek házené. Většina dětí jsou hráči mladších žáků Lovosic. Pohár ve skupině mladších si odvezli Šikulové za ZŠ Terezín. O malé házenkáře se ve škole stará paní učitelka Zimmermanová.

FINÁLE 2 – 22.4.2016:

1 ZŠ ČÍŽKOVICE CHICKADEES
2 ZŠ HAVLÍČKOVA ČERNÍ PANTEŘI BORCI
3 ZŠ VŠEHRDOVA ČTYŘLÍSTEK MINILOVCI
4 ZŠ TEREZÍN STŘELCI ŠIKULOVÉ
5 ZŠ NA VALECH VALOUNI VALÍCI
6 ZŠ TŘEBENICE LIONS
7 DDM LOVOSICE LOVCI

Poslední akcí, která nás čeká je červnový RHC CUP. 2. ročník turnaje 4+1 pro 4. a 5. třídy základních škol ústeckého kraje sehrajeme na 4 hřištích v Lovosicích v pátek 3. června 2016. V loňském roce k nám přijelo 20 školních družstev z kraje. Těšíme se, že se také letos sejdeme v hojném počtu.

Litoměřická školní liga se začala hrát v roce 2013. Do té doby hrály mezi sebou pouze lovosické základní školy. Letos jsme připravili dvě školní ligy. Jednu hrají děti, které jsou registrované v našem klubu a ve 3 skupinách hrají převážně děti, které se věnují jiným sportům nebo kroužkům. Díky turnajům se nám podařilo vrátit házenou do osnov, na školách vznikají kroužky a také se nám zvýšila členská základna.

V novém školním roce plánujeme několik změn. Inspirovali jsme se vítězem ankety „DÍKY TRENÉRE 2015“ Michalem Eisenkolbem. Jeho míchačka nás natolik zaujala, že jsme se rozhodli nabídnout v roce 2016 turnaje mixů také školám. Doufáme, že spojení našich malých házenkářů se školními dětmi přitáhne více nových zájemců o tento sport.

Moje velké poděkování patří všem členům trenérského týmu, starším žákům a hráčům mladšího dorostu Hk Fcc město Lovosice, především Lukášovi Malému a Mílovi Sýkorovi. Bez těchto pomocníků bychom tolik turnajů odehrát nemohli. Je potěšující, že hráči extraligy inspirují malé sportovce, aby si vybrali právě házenou. Speciální poděkování pro Jirku Motla a Lucku Kantůrkovou, kteří informují veřejnost na webových stránkách.

Těšíme se na vás v novém školním roce!!!

Odkaz na fotogalerii

Kategorie: mládež, Školní liga