Reprezentační přestávka v RHC Lovosice

Soutěžní pauzu jsme využili k setkání výběrů ústeckého kraje. O víkendu 9. a 10. dubna se na tréninkových mini-kempech sešly 3 věkové kategorie hráčů ústeckého kraje.

Víkendový maraton zahájil výběr kadetů ústeckého kraje, který se pod vedením trenérské dvojice Starý, Havlovec připravuje na světové hry mládeže v rakouském Klagenfurtu. Výběr je složený především z hráčů, kteří v loňském roce reprezentovali ústecký kraj na letní olympiádě mládeže v Plzni. Hráči ročníku 2000 už mají za sebou první republikový sraz. Celostátní kemp proběhl na přelomu ledna a února ve Břvích. Ústecký tým je složený především z hráčů Loun, Mostu a Lovosic. Mezi ročníky 2000 je největší nadějí lounský Karel Holubec, který se v lednu na celostátním kempu chlapců velmi dobře prezentoval na pozici pivota.  Kluci se velmi dobře znají z přípravy na LODM. Za dobu, kdy se kluci spolu setkávají, si vytvořili super partu a spolupráce s kluby a hráči funguje dobře. Světové hry mládeže jsou pro výběr letošním vrcholem. Od září začnou trenéři pracovat na přípravě ročníků 2001 na celostátní kemp 2017.

Dubnový kemp byl zaměřený na obranný systém 3:2:1 a přechod do RÚ. Dvacítka hráčů ve dvou tréninkových blocích pilovala obranu 3:2:1 a rychlý útok první i druhé vlny s návratem do obrany. Ranní trénink vyplnila herní cvičení a odpoledne si kluci zahráli zápas. Kemp zakončili kompenzačními a zpevňovacími cvičeními.

Druhou skupinou, která se v sobotu v Lovosicích sešla, byly OLYMPIJSKÉ NADĚJE. Protože mladší žáci hráli ve Varnsdorfu mistrovský turnaj, byl kemp organizován pro ročníky 2002. 14 hráčů z Lovosic, Loun, Mostu a Děčína pracovalo na obranném systému 1:5 a na nácviku dvou přípravných kombinací pro útok. Také tento výběr je přihlášen do Klagenfurtu. Na podzim 2015 zahájil výběr dvouletou přípravu na letní olympiádu mládeže, kterou hostí Brno v červnu 2017. Turnaj chlapců se   bohužel do programu olympiády nedostal, tak doufáme, že pro kluky najdeme odpovídající akci.

V letošním roce máme kromě Rakouska v plánu ještě dva turnaje v Čechách a společný tréninkový kemp 4 RHC. První víkend v červnu přivítáme výběry ročníků 2002 z Plzně, Karviné a Zubří. V sobotu si společně zatrénujeme a v neděli sehrají kluci turnaj.

Poslední kategorie, která se v Lovosicích sešla, byly ročníky 1999 a 1998, kteří příští rok budou tvořit kádr starších dorostenců. V plánu bylo otestování herních dovedností a pohovor s hráči o fungování RHC. Trénink byl rozdělen do dvou částí a vedení kempu se ujal pan Radoslav Miler. Ráno se hráči věnovali herním činnostem jednotlivce a součinnost dvou a více hráčů v přechodu do rychlého útoku a v útoku postupném. Ve druhé části si kluci zahráli házenou a kemp ukončili kompenzačními cvičeními. Máme v této kategorii vysokou marodku, proto do Lovosic přijeli hráči z Mostu a Lovosic. Chceme využít možnosti finanční podpory ČSH a přihlásíme výběr na srpnový turnaj v Drážďanech. Turnaji bude předcházet společný tréninkový kemp v Lovosicích.

no images were found

Kategorie: mládež, RHC Rubriky: