První utkání v režii obhájce titulu

K prvnímu zápasu čtvrtfinálové série play-off nastoupili naši házenkáři. Jejich soupeřem byl obhájce titulu, celek Talentu M.A.T. Plzeň.

Plzeňský Milan Škvařil se snaží projít obranou Lovců. Foto: Hynek Sladký.

Plzeňský Milan Škvařil se snaží projít obranou Lovců. Foto: Hynek Sladký.

1.utkání čtvrtfinále play-off:

Talent M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice
28:14 (12:5)

Naši házenkáři neměli špatný vstup do utkání. První branku sice vstřelil domácí pivot Šindelář, ale na ni jsme dokázali odpovědět gólem ze sedmičky po faulu na Honzu Landu (proměnil Jirka Motl). O chvíli později mohl přidat druhý gól stejný hráč, ale z rychlého protiútoku nastřelil pouze tyčku a možná tak předeznamenal naše střelecké trápení ve zbytku prvního poločasu. To dokumentuje i počet vstřelených branek v úvodních třiceti minutách, přičemž tři z pěti padly z čáry sedmimetrového hodu, odkud se nemýlil Motl. Pouze dvakrát se v prvním poločase naši házenkáři prosadili ze hry (Landa, Klimt).

Plzeň si v úvodu utkání získala vedení 4:2, které během dalších deseti minut bez naší branky narostl již na hrozivých 10:2 ve prospěch domácích (20.minuta). Teprve poté přidal další lovosické branky Motl, který skóroval dvakrát ze sedmičky. Našim se nedařilo úspěšně zakončovat, když už jsme se dostali do vyložené šance, tak se nám ji nepodařilo proměňovat, střely z dálky bez problémů chytal domácí gólman Radek Motlík. V závěru poločasu se pak dvakrát za sebou trefil navrátilec do plzeňské sestavy Petr Linhart a stanovil tak konečné skóre první půle na 12:5. Nutno podotknout, že na tomto výsledku měl velkou zásluhu i nás brankář Jakub Koňařík, který po dvaceti minutách vystřídal Artura Adamíka a připsal si několik velmi dobrých zákroků.

Druhý poločas bohužel pro Lovce nepřinesl žádné a to ani kosmetické změny. Domácí házenkáři i nadále kontrolovali stav zápasu a ve 43.minutě poprvé vedli rozdílem deseti branek 18:8. Následně se již proti Motlíkovi neprosadil ze sedmičky ani náš Jirka Motl a dokonal tak dnešní dílo zkázy. Plzeň zápasu zcela dominovala a Lovic nenašli ani zbytky sil. Snad se jim tedy bude více dařit zítra a najdou v sobě především morální síly na odpověď.

Utkání skončilo celkově rozdílem čtrnácti branek 28:14 ve prospěch Plzně, která si tak ve čtvrtfinálové sérii připisuje první bod. Druhý zápas se hraje zítra od 10:30 hodin opět v Plzni.

Děkujeme všem fanouškům, kteří dnes přijeli do Plzně, i těm, kteří nám drželi palce na dálku.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Hodně se nám to nepovedlo. V první půli 24 střeleckých pokusů a pět gólů. Největší kámen úrazu byl náš útok a proměňování šancí. 12:5 v poločase je žalostné, v obraně jsme byli také nedůslední a hráli jsme bez kontaktu. Musíme si to srovnat v hlavách a do druhé utkání nastoupit jinak. Šancí jsme měli hodně, ale v zakončení jsme zpomalovali, nebo do toho nešli naplno. Je to k zamyšlení a v play-off musí být přístup hráčů jiný.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Landa 1, Havel, Motl 5/3, Bouček, Jelínek, Chroustovský, Barth, Klimt 6/3, Semerád, Miko, Malý 2.

7m hody: 4/4 – 7/6, vyloučení: 3 – 2, rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 1028.