Mladší dorost si vyšlápl na druhý tým tabulky!

Senzačního vítězství dosáhli naši házenkáři v kategorii mladšího dorostu, kteří v rámci 18.kola soutěže porazili tým Nového Veselí.

18.kolo 1.ligy ml.dorostu:

HK FCC Město Lovosice –  Sokol Nové Veselí
41:25 (21:16)

Lovo mld - FM 07

I v podzimním zápase, kdy náš soupeř hostil Lovosice na své palubovce, padlo velké množství branek. Lovci v něm prohráli rozdílem osmi gólů 32:40. Od té doby se ale situace ještě změnila a zatímco Nové Veselí bojuje o medaile v první dorostenecké lize, naším jednoznačným cílem je záchrana v této soutěži.

V neděli tak mladší dorostenci nastoupili proti silnému soupeři a díky bojovnému a obětavému výkonu z toho souboje překvapivě berou oba body. A to ještě za vítězství rozdílem 16branek! Lovci v zápase vedli od první do poslední minuty. Po sedmi minutách si dokázali vypracovat první výraznější vedení 5:2. V dalším průběhu první půle pak dokázali svoje vedení udržovat na rozdílu 4-5 branek ve svůj prospěch (18.minuta 13:8). S vedením o pět gólů pak odcházeli také do šaten, když na ukazateli svítil stav 21:16 v náš prospěch.

Výborný výkon domácích Lovců pokračoval i v celém druhém poločase. Poprvé vedli naši házenkáři o deset branek ve 48.minutě (33:23). Stejným rozdílem vedli ještě pět minut před koncem, aby v závěrečných minutách ještě šestibrankovou šňůrou navýšili stav na konečných 41:25.

Mladší dorostenci si tak připsali čtvrtou výhru v sezóně a mají na svém kontě 10bodů. Frýdek-Místek, který společně s námi bojuje o záchranu, dokázal zvítězit ve Velké Bystřici a i nadále tak pokračují pro náš celek záchranářské práce. Do konce sezóny zbývají 4 zápasy a všechny budou pro náš tým velmi důležité. Další domácí utkání hrajeme v Lovosicích proti Zlínu v neděli 1. května od 12hodin. Zlín je posledním v tabulce a musíme tak tento zápas bezpodmínečně vyhrát.

Sestava a branky Lovců: Günl, Bretfeld – Škromach 1, Dojčinovič 1, Baičev 7, Gebhart 1, Stach 12, Malý 1, Timko 6, Kovář 1/1, Durček 5, Štraus 5.

7m hody: 1/1 – 2/2, vyloučení: 3 – 4, rozhodčí: Šiška, Navrátil.

Tabulka a výsledky