Lovci podlehli Plzni i potřetí, do semifinále postupuje soupeř

Ani třetí utkání čtvrtfinálové série nepřineslo lovosickým házenkářům vítězství. Úřadující Mistr ČR potvrdil svoji lepší herní formu a zaslouženě postoupil do semifinále.

13041206_1302362606446757_8324274112580426707_o

3.utkání ČF play-off Extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň
20:28 (11:14)

Jedině vítězství zajišťovalo Lovcům pokračování čtvrtfinálové série. Bohužel v naplněné hale se ve vynikající atmosféře radovali po šedesáti minutách hosté a potvrdili tak svůj postup do semifinále v nejkratším možném čase.

Lovce i v tomto zápase pohřbila jejich největší slabina ve čtvrtfinálové sérii: neproměňování vyložených šancí, které přinesly malý počet vstřelených branek a tím pádem nemožnost konkurovat ofenzivní hře Plzně. Začátek zápasu přinesl vyrovnané skóre do stavu 5:5 (13.minuta). A už v první čtvrthodině utkání byla na naší straně k vidění řada neproměněných šancí (trháky, sedmička, pivot). To předznamenalo i zbývající průběh zápasu.

Lovci příkladně bránili, nechyběla jim snaha, bojovnost, agresivita v obraně. Bohužel v útoku jsme se znovu nevyvarovali zbytečných technických chyb a především nízkého procenta úspěšnosti střelby. To vše nahrávalo soupeři, který se v 17.minutě po sérii tří gólů ujal vedení 8:5. Stejný odstup od Lovců si Plzeň dokázala udržet až do konec první části hry, když po poločase vedla 14:11.

Nedokázali jsme zachytit ani vstup do druhého poločasu, kdy Plzeň dvěma brankami odskočila již na 16:11. Přes veškerou snahu Lovci nedokázali snížit náskok soupeře, když v cestě za úspěchem stál výborný brankář Plzně Motlík. Díky jeho výkonu dokázal soupeř postupně navyšovat svoje vedení, deset minut před koncem vedla Plzeň již 24:17. Lovci již výsledek nedokázali ani zkorigovat a nakonec Plzni ve třetím utkání podlehli o osm branek 20:28. Nejlepším hráčem na naší straně byl vyhlášen Jiří Bouček.

Série tak končí vítězstvím Plzně 3:0 na zápasy. Skončily i další dvě série (Karviná porazila Zubří 3:0 na zápasy, Hranice porazily Frýdek-Místek také 3:0 na zápasy). Plzeň se tak v semifinále utká s největší pravděpodobností s Hranicemi (pokud vítěz základní části Dukla Praha zdolá ve své čtvrtfinálové dvojici Jičín). Na naše házenkáře čeká skupina o konečné 5.-8.místo. Zde se již hraje pohárovým způsobem a naším prvním protivníkem bude celek Frýdku-Místku (opět za předpokladu postupu Dukly přes Jičín). První utkání hrajeme již za týden, tj.v sobotu 30. dubna od 17hodin.

Předpokládaný program skupiny o 5.-8.místo:

– sobota 30. dubna 17hodin: HK FCC Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek

– sobota 7. května 16hodin*: SKP Frýdek-Místek – HK FCC Město Lovosice

*není ještě potvrzeno

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Plzeň dnes zaslouženě vyhrála. My jsme prohráli opět naším zakončením, které nás trápí téměř dva měsíce. Motlík chytal velice dobře. Na druhé straně nebyla naše síla tak velká, jak bychom potřebovali, ale vypracovali jsme si spoustu gólových situací, které jsme nedokázali proměnit. Rozdíl pěti branek jsme stáhli ve druhém poločase na dvě branky, ale vzápětí jsme zase tři dostali. Proti takto kvalitnímu soupeři je náskok pěti branek těžké stáhnout.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Landa 2, Havel 1, Sýkora 1, Motl 6/1, Bouček 2, Jelínek 1, Chroustovský 1, Barth, Klimt 4, Semerád, Miko, Malý 2.

7m hody: 2/1 – 2/1, vyloučení: 3 – 7, rozhodčí: Hanák, Pavlíček, diváků: 892.