Lovci mají před sebou první dvě výzvy!

První dva kroky mohou udělat Lovci na své Cestě za snem, když o nadcházejícím víkendu začíná čtvrtfinálová série play-off.

Čtvrtfinále play-off:

HK FCC Město Lovosice vs. Talent M.A.T. Plzeň

1.utkání: sobota 16. 4. 11:00 Talent M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice
2.utkání: neděle 17. 4. 10:30 Talent M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice

Je to tady! To, na co všechny týmy dřely od začátku září a co nakonec čeká jen na o

po_2016_1

smičku nejlepších z nich, začíná! V sobotu se ve čtyřech městech rozběhne čtvrtfinále play-off extraligy, ze kterého vzejdou pozdější semifinalisté letošního ročníku. Mezi „vyvolenými“ jsou opět i naši Lovci, kteří budou o semifinále bojovat s týmem Plzně.

Plzeň je dvojnásobný český Mistr z posledních dvou let a přestože po základní části skončil její tým „až“ na třetí příčce, již před sezónou vyhlásila útok na tzv.tripple, tj. potřetí v řadě zvítězit v domácí soutěži.

Číslovka tři provázela i reprezentační pauzu, která pro Lovce nastala po finále Českého poháru. Tři týdny totiž měli naši házenkáři na to, aby zkusili naladit herní formu a připravit se co nejlépe na svého čtvrtfinálového soupeře. „V třítýdenní pauze jsme doháněli kondičku, přičemž všechno probíhalo s míčem. Nyní se už soustřeďujeme na hru Plzně. Její silnou zbraní je agresivní pevná obrana a ještě lepší jsou v tom, že dokáží hrát naplno celý zápas, a to za jakéhokoliv stavu,“ uvedl trenér Lovců Vladimír Šuma na svazovém webu. „Pokusíme se eliminovat jejich útočnou hru. Zkoušeli jsme v přípravě jiný obranný systém než je naše klasické 0 : 6,“ pokračoval trenér Lovců. „Budou to těžká utkání, nám se navíc v posledních letech podařilo Plzeň porazit jen málokdy, i když šlo vesměs o vyrovnaná střetnutí. Třikrát jsme s nimi prohráli loni na jaře ve finále extraligy, v letošní základní části jsme doma podlehli o tři góly, u nich to bylo větším rozdílem, ale dá se s nimi hrát. Dají se i porazit,“ věří lovosický lodivod.

Informaci o tom, že pro Vladimíra Šumu to bude na nějakou dobu poslední sezóna na lavičce „A“ týmu, jsme vám přinesli na našich stránkách. Láďa by se samozřejmě se sezónou rád loučil především vítězně: „Nejlepším by bylo, kdyby se loučení ještě o něco oddálilo, a Plzeň jsme vyřadili. To bych byl hodně spokojený.“

K tomu, aby se tak podařilo, by ale Lovci museli udělat hned tři velmi těžké kroky v podobě vítězství nad svým nejbližším soupeřem. Čtvrtfinálové ale i další série play-off se totiž hrají na tři vítězná střetnutí, přičemž první dvě se hrají na půdě lépe postaveného celku. V obou víkendových zápasech tak bude mít výhodu domácího prostředí náš soupeř a ten je rozhodnut uhájit domácí tvrz v obou střetnutích.

Plzeň stejně jako náš tým v průběhu reprezentační pauzy především dobíjela baterky, jak potvrzují i slova trenéra Martina Šetlíka pro web ČSH: „Třítýdenní volno jsme zahájili regenerací a pokračovali oživením fyzičky. Nyní už ladíme formu a připravujeme se na Lovosice.“ Plzeňský celek si je vědom zápasové bilance jasně hovořící v jeho prospěch. Dlouhá série bez porážky od našich Lovců začala pro Západočechy již loňskou finálovou sérií, jak připomíná trenér Plzně Šetlík: „Loni jsme nad Lovosicemi finálovou sérii bez porážky vyhráli a letos jsme je v základní části dvakrát porazili. Bilance hovoří v náš prospěch, ale tím nechci říct, že je všechno jasný. Play-off je jiná soutěž a Lovosice nám nedají nic zadarmo. Doma ale chceme dvakrát vyhrát a vytvořit si příznivou pozici před pokračováním série v Lovosicích.“

Pro Plzeň hovoří nejen bilance vzájemných zápasů, ale i jednotlivé statistiky týmů po základní části (počet získaných bodů, skóre z utkání, úspěšnost střelby), pro naše barvy hovoří zatím jen úspěšnost zásahů brankářů. A právě výkony gólmanů budou mít zcela jistě rozhodující vliv na výsledek série. Na jedné straně bude připraven zkušený 46letý Radek Motlík (210 zákroků a 41% úspěšnosti), proti němu bude stát náš Artur Adamík, o dvacet let mladší odchovanec Karviné (355 zákroků = 43% úspěšnosti).

Plzeň se zcela jistě bude spoléhat i na svoji dvojici kanonýrů v podobě spojek Milana Škvařila a Michala Tonara, na naší straně je nejlepším střílejícím duem spojka Jiří Bouček a křídlo Lukáš Malý. Pro play-off by se měl na soupisce soupeře objevit i levoruký Petr Linhart, který se zranil v loňské sezóně (naposledy se objevil právě ve finále proti Lovosicím) a jeho návrat bude pro Lovce jisstou střeleckou hrozbou.

Věřím ale, že se nám se všemi nástrahami podaří zdárně vypořádat a samozřejmě jedeme do Plzně s cílem uspět a pokusit se vybojovat naději do dalších zápasů v Lovosicích. Připomínám, že třetí zápas (a případný čtvrtý) by hostily Lovosice.

Děkujeme všem fanouškům, kteří se o víkendu vydají do Plzně naše Lovce podpořit! Pro ty z vás, kterým to nevyjde, existují hned tři možnosti, jak Lovce aspoň na dálku podpořit:

  1. sobotní utkání bude živě přenášet sportovní kanál České televize ČT4 (od 11hodin),

  2. oba zápasy je možno sledovat prostřednictvím Tvcom:

    * 1. zápas – odkaz ZDE
    * 2. zápas – odkaz ZDE

  3. oba zápasy je možno sledovat i prostřednictvím textového zpravodajství na onlajny.com:

    http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-04-16/id/172748

    http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-04-17/id/172752

Děkujeme za vaši podporu! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!