Již tuto sobotu (možná) proti Frýdku-Místku!

Extraliga spěje rychle ke svému závěru, když již tento víkend by měla pokračovat dalšími zápasy jak v semifinále tak ve skupině o 5.-8.místo.

lovo_kar_15Extraliga muži: skupina o 5.-8.místo

 HK FCC Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek ?
?Sobota 30. dubna 17hodin

Do nevídané situace se dostala v současnosti mužská házenkářská extraliga, která by měla již tento víkend pokračovat dalšími zápasy. Naplánována jsou utkání jak pro semifinálové dvojice tak pro skupinu o 5.-8.místo, která se týká našich Lovců.

Proč nevídané? Důvodem je účast Dukly Praha v semifinále evropského poháru, která „nabourala“ plánovanou termínovou listinu extraligy. Dukla Praha totiž z důvodu své účasti teprve dohrává svoji čtvrtfinálovou sérii s týmem Jičína. Stav v sérii je nyní 2:1 pro Duklu, pro postup do semifinále potřebuje Dukla ještě jedno vítězství. Včera se Pražané poprvé představili v Jičíně, kde podlehli domácím 27:28. Dnes je na programu další utkání a situace je následující:

  1. Dukla v Jičíně dnes vyhraje a připíše si třetí vítězství, ukončí tak čtvrtfinálovou sérii v poměru 3:1 a postoupí do semifinále proti týmu Karviné. Všechny plánované zápasy, semifinálové dvojice atd. tedy zůstanou v platnosti a extraliga pojede dále.

  2. Jičín dnes Duklu znovu porazí a srovná tak stav série na 2:2. V tomto případě se bude hrát v Praze další utkání, ale to by se hrálo až příští týden. Do té doby by nemohly pokračovat žádné série ani zápasy ve skupině o 5.-8.místo. Teoreticky se totiž musí počítat i s tím, že by Jičín Duklu porazil i potřetí a zcela by se tak změnili soupeři v semifinále i ve skupině o 5.-8.místo.

Pokud by se uskutečnila varianta číslo 2, nebylo by možné rozehrát žádné série a extraliga by musela počkat na posledního postupujícího do semifinále i poslední tým do skupiny o 5.-8.místo až do příštího týdne!

Budeme-li tedy kalkulovat s variantou číslo 1, kdy Dukla potvrdí roli favorita v sérii s Jičínem, nastoupí již tuto sobotu naši Lovci proti týmu Frýdku-Místku. Skupina o 5.-8.místo se hraje pohárovým způsobem, kdy proti sobě ve dvou utkáních (doma-venku) nastoupí dvojice Lovosice – Frýdek-Místek a Zubří – Jičín. To družstvo, které ve dvou zápasech bude mít lepší skóre, pak postupuje do utkání o celkové 5.-6.místo, poražený ze série do zápasu o konečné 7.-8.místo.

O celé paradoxní situaci jsme hovořili i s naším trenérem Vladimírem Šumou, který se podle plánu připravuje na sobotní střetnutí s Frýdkem-Místkem: „my každopádně pokračujeme v naplánované přípravě. Dnes máme s týmem trénink a po něm videorozbor soupeře. Teprve po něm se vlastně dozvíme, zda se utkání bude v sobotu vůbec hrát. Ale do té doby jedeme podle plánu a rádi bychom sobotní utkání hráli tak, jak je plánováno. Samozřejmě se chceme rozloučit se sezónou co nejdůstojněji, tj.vybojovat pro Lovosice co nejlepší umístění v podobě 5.místa. Budeme bojovat do posledního utkání. Nejsme s dosavadním výsledkem v sezóně spokojeni, protože naší ambicí bylo postoupit stejně jako v předchozích sezónách mezi nejlepší čtyři týmy a bojovat tak o medaili.“

O tom, jak celá situace dopadne, se rozhodne dnes večer v Jičíně (4.utkání série zde začíná v 19hodin). Sledovat zápas Dukly a Jičína můžete na tvcom.cz nebo onlajny.com . Pokud Dukla v Jičíně vyhraje, nastoupí naši Lovci proti Frýdku-Místku v sobotu 30. dubna v hale Chemik v tradičním čase 17hodin.