Starší žáci absolvovali další kolo Žákovské ligy

K předposlednímu turnaji Žákovské ligy zajížděli starší žáci v neděli 24.4. 2016. Turnaj se konal ve sportovní hale ve Velkém Meziříčí.

5.kolo Žákovské ligy starších žáků

Lovo mld - FM 13

K družstvu se po dlouhé době připojili i Honza Durček, Venca Kovář a Dan Dojčinovič. Nicméně družstvo z důvodu absence ostatních hráčů startovalo v náročném turnaji pouze s 8 hráči do pole a 2 brankáři. Z toho byli 2 MLŽ.

Až na „black out“ s družstvem Dukla Praha I, celkovým vítězem tohoto turnaje, kdy se projevil úbytek fyzických sil, jsme po celý turnaj podávali bojovný výkon, kterým jsme ostatní soupeře jednoznačně herně přehrávali a zaslouženě vyhráli. Na výborných výkonech „starších“ hráčů se podílela zejména jejich zvýšená sebedůvěra ve své schopnosti a to díky získaným zkušenostem v kategorii MLD. Bohužel družstvo sstále postrádá rozložení potenciálu na všechny hráče, kdy mladší přenechávají iniciativu „starším“, a to má za následek dominanci pouze 2-3 hráčů v utkání. Toto samozřejmě vede k fyzickému i psychickému vyčerpání opor, a zkušenému soupeři dává možnost toho využít ve svůj prospěch, jak se ukázalo v utkání např. s Duklou.

Výsledky Lovců:

HK FCC Město Lovosice vers. TJ Sokol Velké Meziříčí 32:21 (17:8)
HK FCC Město Lovosice vers. KH Kopřivnice 16:15 (31:26)
HK FCC Město Lovosice vers. Dukla Praha I 18:36 (9:18)
HK FCC Město Lovosice vers. STM Olomouc 36:31 (18:15)