Zítra čeká Lovce úvodní duel finále Českého poháru!

Zítra dopoledne vyrážejí naši Lovci na cestu za obhajobou triumfu v Českém poháru mužů. Jejich letošním soupeřem bude tým Karviné.

12804760_1044402782272961_6250698873989789125_n

Finále Českého poháru mužů:

1.utkání (Karviná):

HCB OKD Karviná – HK FCC Město Lovosice
středa 23. 3. od 18hodin

2.utkání (Lovosice):

HK FCC Město Lovosice – HCB OKD Karviná
pátek 25. 3. od 17hodin

První ze dvou utkání finále Českého poháru mužů je za dveřmi! Stejně jako před rokem, jedním z jeho aktérů budou házenkáři Lovosic, kteří ale tentokráte vyměnili svého rivala: místo loňského protivníka v podobě týmu Hranic se Lovcům letos postaví celek Karviné.

S Karvinou jsme se utkali nedávno v rámci 20.kola extaligy a do zápasu jsme měli raketový start (vedení Lovců 6:1). Po vydařeném začátku pak bohužel již zbytek zápasu našim házenkářům nevyšel a nakonec jsme soupeři podlehli 23:26. Na tento zápas vzpomíná i trenér Lovců Vladimír Šuma: „Do Karviné pojedeme odčinit špatný výkon z posledního vzájemného zápasu, který jsme tam nedávno sehráli. Do tohoto utkání jsme měli velmi dobrý vstup, ale pak jsme začali dělat zbytečné chyby a inkasovali z rychlých protiútoků. Ve druhé půli jsme pak měli obrovské problémy ubránit jejich pivota.“

Od karvinského pivota Honzy Užeka jsme také v zápase inkasovali nejvíce branek ze soupeřova celku, když byl v zápase osmkrát úspěšný (tři branky padly z prostoru sedmimetrového hodu). Sílu soupeře na tomto postu si trenér Šuma velmi dobře uvědomuje: „Spolupráce mezi spojkou a pivotem je největší zbraň soupeře. Chystali jsme se na ni během posledních tréninků a věřím, že se nám ji podaří v obou zápasech eliminovat.“

Cíl Lovců pro první utkání v Karviné je jasný. Zápasy se hrají pohárovým způsobem, kdy o celkovém vítězi bude rozhodovat skóre z obou střetnutí. V případě rovnosti ve skóre pak rozhoduje větší počet branek vstřelených na hřišti soupeře. „Jsme favoritem střetnutí a budeme se také snažit uhrát co nejlepší výsledek, který by byl pro nás nadějný do páteční odvety. Pozitivní by byla samozřejmě výhra a já věřím, že náš tým má na to, aby si ji z Karviné odvezl,“ doufá trenér Lovců.

Naši házenkáři odjíždějí do Karviné zítra v půl desáté společně s týmem mladšího dorostu, který si cestou na Moravu předehraje utkání 17.kola první ligy dorostenecké kategorie. Zápas našich mužů v Karviné se pak hraje od 18hodin a ani na něm nebudou chybět naši příznivci z řad členů Fan Klubu. Pro vás všechny ostatní bude samozřejmě fungovat přenos prostřednictvím klubové kamery na tvcom.cz nebo textového zpravodajství na serveru onlajny onlajny.com/match/index/date/2016-03-23/id/171474 .

Držte nám palce, budeme to potřebovat! Děkujeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Cesta Lovosic do finále Českého poháru:

  • 3.kolo: Libčice nad Vltavou – Lovosice 23:28
  • 4.kolo: Strakonice – Lovosice 24:31
  • 5.kolo: Lovosice – Dukla Praha 31:30
  • 6.kolo: Lovosice – Jičín 28:23

Cesta Karviné do finále Českého poháru:

  • 3.kolo: Sokol Ostrava – Karviná 28:35
  • 4.kolo: Bystřice p./H. – Karviná 25:38
  • 5.kolo: Karviná – Zubří 29:26
  • 6.kolo: Frýdek-Místek – Karviná 20:29