Velmi úspěšný start lovosických miniházenkářů do jarní sezony

Naši minižáci se 5.března zúčastnili tradičního turnaje v Jičíně pod názevm Botica Cup a také prvního jarního turnaje Podkrušnohorské ligy. Výkony i výsledky trenéry potěšili.

BOTICA CUP – Jičín

I když se turnaje nezúčastnili čtyři hráči základní sestavy z podzimu, předvedlo družstvo Lovosic velmi pěknou házenou. Ve skupině porazili všechny soupeře a ve finále (hráli spolu vítězové dvou čtyřčlenných skupin) podlehli zaslouženě s lepším družstvem STM Olomouc. Nejlepší výkon předvedlo družstvo Lovosic v zápase s Duklou o první místo ve skupině a porazilo ji 7:5. Výsledek je o to cennější, že Dukla hrála v nejsilnější sestavě.

Sestava Lovosic:

Martin Hromada, Ondra Zábranský: velmi dobrý výkon – Martin Zámyslický, Tomáš Pokorný, Franta Šafránek, Daniel Tučka, Martin Křížek, Václav Paur, Jan Karlík, David Srba, Tomáš Křížek a Václav Durek – všichni zaslouží pochvalu za bojovnost a každý dle svých schopností přispěl k zisku poháru za druhé místo.

Výsledky Lovosic:

ve skupině: Kutná hora 17:5, Liberec II 23:3, Dukla 7:5

Finále: HKM Lovosice : TJ STM Olomouc 5:11

Pořadi v turnaji:

  1. STM Olomouc
  2. HKM Lovosice
  3. Dukla Praha
  4. HBC Jičín
  5. Sparta Kutná Hora
  6. HBC Strakonice
  7. Dukla Praha II
  8. Liberec II

První jarní turnaj Podkrušnohorské ligy, Most 6.března.

Na prvním mistrovském letošním setkání byla ukončena a vyhodnocena podzimní část jako samostatná soutěž. Toto se uskutečnilo vzhledem k tomu, že se podstatně změnilo složení družstev, odstoupila Dukla Praha a Šroubárny Žatec, nově začaly hrát celky Tygři Ústí a DHK Most, takže nyní je to soutěž čistě Severočeská.

Podzimní soutěž PL s přehledem vyhrálo družstvo Lovosic bez ztráty bodu. Druhé, po vyřazení Dukly, skončily Louny a třetí Baník Most. Tato družstva obdržela medaile a diplomy, Lovosice pohár pro vítěze. Čtvrté místo vybojoval celek Chomutova, Žatec nebyl hodnocen.

Most 6.3. 2016:

Turnaj podobně jako na podzim ovládl celek Lovosic a vyhrál všechny zápasy, i když v jiné sestavě než v roce 2015. Po sobotním náročném turnaji v Jičíně docházeli našim hráčům síly, což se projevilo v zápase s Mostem, který jsme vyhráli o pouhé dvě branky. O to více zaslouží uznání výkon družstva v posledním zápase s Chomutovem.

Výsledky Lovosic: Ústí 19:4, Louny 12:4, DHK Most 12:8, Baník Most 11:9, Chomutov 13:4.

Sestava Lovosic

Hromada Martin a Ondra Zábranský – Martin Zámaslický, Tomáš Pokorný, Jan Karlík, Franta Šafránek, David Srba, Drašnar Pavel, Durek Václav, Hanzal Tomáš, Paur Václav, Křížek Martin, Křížek Tomáš.

Pořadí v turnaji:

  1. Lovosice
  2. Louny
  3. Chomutov
  4. DHK Most
  5. Baník Most
  6. Ústí nad Labem

S vystoupením lovosického týmu byly trenéři i na tomto turnaji velmi spokojení a všem hráčům děkují za přístup ke hře a vzornou reprezentaci lovosické házené .

Trenéři: Šváb, Čech

Kategorie: minižáci, mládež