Starší žáci na turnaji Prague Handball Cup 2016

V době velikonočních prázdnin se starší žáci účastnili tradičního svátku mládežnické házené – mezinárodního turnaje Prague Handball Cup 2016.

Lovo-mld-FM-06Prague Handball Cup 2016 – kategorie st.žáků

Naše družstvo bylo nalosováno do základní skupiny MC9, kde na hráče čekali soupeři z jižní Moravy, Švédska, Finska, Německa a Dánska.

Základní skupinu jsme zvládli dle našich představ a až na malé zaváhání ve 3. utkání s Finy jsme ji také suverénně ovládli. Hráči předváděli pohlednou útočnou házenou s moderními prvky, agresivní obranou a prošli všemi utkáními základní skupiny bez ztráty bodu a zaslouženě postoupili do vyřazovacích bojů hlavní skupiny turnaje z 1. místa. Za zmínku stojí utkání s Magdeburgem II, které bylo opravdovou lahůdkou pro oko diváka, a ve kterém Lovci uvolnili sílu, dřímající v jejich bojovných srdcích a přetavili jí ve výkon, na který soupeř nebyl schopen najít odpověď.

Výsledky ze základní skupiny MC9:

HK FCC Město LOVOSICE vers. TJ Sokol ÚJEZD u Brna 32:7
HK FCC Město LOVOSICE vers. Kungälvs HK (SWE) 14:7
HK FCC Město LOVOSICE vers. Grankulla IFK (FIN) 17:18
HK FCC Město LOVOSICE vers. SC Magdeburg 2 (GER) 20:16
HK FCC Město LOVOSICE vers. HVI Himmelev (DEN) 20:16

V neděli 27.3. jsme dle postupového klíče startovali ve skupině MC21 spolu s družstvy Kristianstad Handboll (SWE)  a SM Tauras (LIT). Podmínkou postupu z této (mini) skupiny do další části turnaje, tj. do PLAY-OFF, bylo pouze 1. místo ve skupině.

K prvnímu utkání jsme nastupovali v hale Na Třebešíně proti švédskému družstvu. Utkání bylo z naší strany velmi nervózní a pod tíhou obavy o výsledek jsme utkání v závěru nezvládli. Nedařila se nám obrana, na každou vstřelenou branku jsme se hodně nadřeli, vyložené brankové příležitosti neproměňovali. Soupeř nebyl výkonnostně výrazně lepší, nicméně o 1 branku vyhrál, což nám velice zkomplikovalo šanci na postup ze skupiny.

Podmínkou postupu bylo povinné vítězství Lovců nad soupeřem z Litvy a následně prohra Švédů se stejným soupeřem.

Utkání s Litvou jsme zvládli v pohodě, a tak jsme čekali na výsledek vzájemného utkání mezi našimi soupeři. Toto utkání, bohužel pro Lovce, suverénně ovládli hráči švédského družstva a postoupili právě oni do PLAY-OFF, ve kterém se probojovali až do finále turnaje !!

Výsledky ze hlavní části, skupina MC21:

HK FCC Město LOVOSICE vers. Kristianstad Handboll (SWE) 11:12
HK FCC Město LOVOSICE vers. SM Tauras (LIT) 22:9

Lovci si zaslouží za vzornou reprezentaci klubu obrovskou pochvalu a respekt. Zaznamenané pozitivní ohlasy některých trenérů družstev soupeřů na předvedený výkon jsou důkazem, že naši kluci házenou hrát umí a můžou se pyšnit tím, že jsou schopni se prosadit ve veliké konkurenci špičkových týmů z Evropy.