Starší dorostenci oplatili porážku mužů, porazili Karvinou

Ve čtrnáctém kole první ligy staršího dorostu přivítali naši Lovci tým Karviné. Ta měla před zápasem jen o dva body méně než náš celek.

1.liga st.dorostu, 14.kolo:

HK Lovosice – HCB Karviná
27:25 (13:14)

141205_mlD-ce019Vyrovnaný průběh přinesla první půle utkání mezi našimi Lovci a Karvinou. Oba týmy se přetahovaly o vedení a střídavě překláněly vedení na jednu nebo druhou stranu. Ve 12.minutě vedli hosté 7:5, aby čtyřbranková série Lovců přinesla dvougólové vedení 9:7 našim házenkářům. Nakonec odcházeli do šaten spokojenější hráči Karviné, kteří vedli 14:13.

Druhý poločas přinesl podobný průběh jako ten první. Znovu se oba týmy střídaly ve vedení. Naštěstí závěrečná čtvrthodina utkání se o kousek lépe vyvedla našemu celku. Ve 47.minutě vedla ještě Karviná 21:19. Tři branky v řadě překlonily vedení na stranu Lovců (22:21 v 50.minutě). Karviná si znovu vzala vedení zpět (22:23 v 52.minutě), do dalšího jsme pak již ale soupeře nepustili. Závěr zápasu byl dramatický, v 56.minutě byl stav 25:25. Naštěstí poslední minuty již pro Karvinou nevyzněly brankově úspěšně, zatímco naši Lovci se trefili dvakrát a dosáhli na důležité vítězství 27:25.

V dalším kole jedeme na Duklu a to v sobotu 12. března od 14hodin. Dukla je vedoucí celek soutěže, když zatím ani jednou neprohrála. Na podzim jsme s tímto soupeřem doma prohráli o tři branky 25:28.

Komentář trenéra Radka Milera: „Utkání rozhodla poslední pětiminutovka, kdy se nám zadařilo v obraně, podržel nás v brance Arpád Gebur a důležitou šanci proměnil Šimon Malý. Závěr zápasu se nám pak podařilo velmi chytře dohrát a nakonec vše pojistil výborný Honza Richter. Výsledku si cením o to více, že jsme hráli ve značně pozměněné sestavě. Znovu jsme se totiž museli obejít bez zraněných Motejla, Karlovce a navíc i Provinského. Všichni si tak zaslouží velkou pochvalu.“

Sestava a branky Lovců: Gebur, Vodička – Stach 2, Baičev, Kalík 6, Prokop 1, Čepelák 5, Richter 5, Malý 3, Konárik 3, Čech 2.

7m hody: 0 – 1/1, vyloučení: 4 – 4, rozhodčí: Melka, Studecký, diváků: 112.

Tabulka a výsledky