Starší dorost znovu úspěšný, tentokráte v Ostravě.

Ve čtrnáctém kole první ligy staršího dorostu zajížděli naši Lovci na sever Moravy. V zápase proti Ostravě se jim i v okleštěné sestavě dařilo a vezou domů dva body.

14.kolo 1.ligy st.dorostu:

Sokol Ostrava – HK Lovosice
23:28 (11:13)

141205_stD-ce040

Naši házenkáři jeli do Ostravy v roli mírného favorita a dokázali svoji pozici také potvrdit. Vydařil se jim vstup do zápasu, kdy soupeři až do 16.minuty povolili vstřelit pouhé dvě branky, zatímco my jsme byli úspěšní hned šestkrát. Soupeři se pak podařilo postupem času snižovat naše vedení až na poločasový rozdíl dvou branek 11:13.

V 7.minutě druhé půle bylo po třech gólech Ostravy srovnáno na 14:14, ale naši Lovci si znovu dokázali vybojovat aspoň dvougólový náskok. Ve 41.minutě byl stav zápasu 16:18, ale pak přišly čtyři góly v řadě na naší straně a rázem jsme odskočili soupeři již na nadějných 16:22. Tento náskok se ukázal jako rozhodující a nakonec jsme soupeře porazili o pět gólů 28:23.

V tabulce první ligy nám patří třetí příčka se ziskem 18bodů. V dalším kole hostíme doma Karvinou v neděli 6. 3. od 14hodin. Bude to důležité utkání v boji o ligové medaile, protože Karviná má v tabulce jen o dva body méně.

Komentář trenéra Radka Milera: „Soupeř nebyl po většinu zápasu pro naší obranu příliš nebezpečným. Přesto dobré utkání odchytal Arpád Gebur a v útoku jsme se navzdory domácími praktikované několikanásobné osobce dokázali prosazovat. Do Ostravy jsme zajížděli ve velmi oslabené sestavě, pouze s devíti hráči a z toho dva brankáři a i když jsme nastupovali pouze se sedmi hráči do pole, fyzicky jsme zapas bez větších problémů zvládli. I přes spoustu neproměněných šancí a velký počet technických chyb si vezeme z Ostravy dva body za zaslouženou výhru.“

Sestava a branky Lovců: Gebur, Vodička – Poráč 5, Kalík 3, Prokop 1, Provinský 5, Richter 5, Konárik 5, Seyfryd 4/2.

7m hody: 3/3 – 2/2, vyloučení: 7 – 5, rozhodčí: Valášek, Vychodil, diváků: 62.

Tabulka a výsledky

Kategorie: mládež, starší dorost Rubriky: