Slibný začátek k bodům v Karviné nevedl.

Ve dvacátém kole extraligy mužů se postavili naši Lovci soupeři z Karviné. Se stejným soupeřem sehrajeme také dvojutkání ve finále Českého poháru.

Vašek Klimt při střelbě na branku Karviné. Autor fotografie: Ivo Dudek.

Vašek Klimt při střelbě na branku Karviné. Autor fotografie: Ivo Dudek.

20.kolo extraligy mužů:

HCB OKD Karviná – HK FCC Město Lovosice
26:23 (10:11)

V minisérii s Karvinou vede náš soupeř po dnešním extraligovém utkání 1:0, přičemž další dva zápasy budou počítány na pohárové skóre. Každopádně bez aspoň jedné výhry nemůžeme na triumf v Českém poháru ani pomýšlet.

Vstup do zápasu byl z pohledu Lovců jako z říše snů. Dvě dohrávky do křídla na Jirku Motla, k tomu branky Honzy Landy a Jirky Boučka a bezchybný výkon Artura Adamíka v naší bráně. To vše znamenalo v 7.minutě stav 4:0 ve prospěch našich hráčů. Oddechový čas Karviné přinesl pro domácí první branku, ale další dvě pak přidali opět Lovci (12:minuta stav 1:6). Gól Lukáše Malého byl bohužel na osm minut poslední a Karviná dokázala během našeho střeleckého půstu srovnat na 6:6. Vyrovnaný průběh viděli diváci až do konce první půle, kterou naši Lovci vyhráli těsně 11:10.

Těsné vedení udržovali naši házenkáři do 37.minuty a stavu 13:15 z pohledu domácích. Časový úsek mezi 37. a 55.minutou vyzněl pro naše barvy tragicky. Nevynucené chyby v útoku, nedůrazná střelba a obranná fáze, malá bojovnost, to vše rezultovalo v brankový poměr 10:2 pro domácí (55.minuta utkání 23:17). V tu chvíli bylo o vítězi rozhodnuto a v závěrečných minutách jsme již jen zkorigovali na konečných 26:23.

Karviná se tak bodově dotáhla na naše Lovce a společně s Jičínem mají všechny tři týmy na 6.-8.místě 21bodů. Do konce základní části zbývají poslední dvě utkání, ve středu předehráváme zápas 22.kola proti Dukle (hala Ruzyň od 18hodin). Poslední zápas základní části hrajeme doma v sobotu 12. března rovněž od 18hodin proti Hranicím.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Dnešní prohru beru na sebe. Nedokázal jsem svým svěřencům vysvětlit, jak mají bránit nejsilnější zbraň Karviné. Proto dnes Karviná zaslouženě vyhrála.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc 1, Landa 2, Havel, Sýkora, Motl 7/1, Bouček 1, Jelínek, Chroustovský 1, Klimt 3, Semerád, Miko 2, Malý 6.

7m hody: 5/3 – 1/1, vyloučení: 4 (ČK přímá Hanish) – 3, rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 610.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,