Rozšiřujeme Školní ligu

Již 4. rokem běží v ústeckém kraji pět školních lig. Za 4 roky jsme odvedli velký kus práce a stále je co vylepšovat.

Snažíme zapojit do projektu: ,,HÁZENÁ PRO VŠECHNY’’ také další školy. Díky turnaji Poháru ministra školství a ukázkovým hodinám se do ústecké školní ligy zapojí příští rok další 2 základní školy.:

1) ZŠ Vinařská Ústí nad Labem

Tato škola byla v minulosti sportovní školou zaměřenou na lední hokej pro chlapce a házenou pro dívky. Nejslavnějšími žáky jsou bezpochyby Milan Hejduk a Jan Čaloun, kteří získali zlaté medaile na olympijských hrách v Naganu a mezi házenkářkami to do reprezentace dotáhla brankařka Monika Hanušová, odchovankyně TJ Spartak Ústí nad Labem. Házená se už na škole nehraje, ale hokejové třídy ve škole stále fungují. Trenérka ústeckých dorostenek Martina Stárková získala zájem paní učitelky, která s osmáky a deváťáky na pohár přijela.

2) ZŠ Chlumec

Další školou, kterou se nám podařilo nadchnout, je ZŠ Chlumec. Hráči mladšího dorostu Lovosic strávili 2 dny na hodinách tělesné výchovy. S dětmi si zacvičili, ukázali jim základní házenkářské dovednosti a zkusili si i mni-házenou 3+1. Škola plánuje zapojení do projektu ministerstva školství HODINA POHYBU NAVÍC a také do soutěže školní ligy 1. stupně. Velký dík za dobře odvedenou práci patří hráčům mladšího dorostu Jirkovi Günlovi a Marku Gebhartovi.

Kategorie: mládež, Školní liga