Proti lídrovi tabulky Lovci neobstáli.

V předehrávce dvacátého druhého kola extraligy mužů zajížděli naši Lovci na palubovku vedoucího týmu soutěže Dukly Praha.

TOF5fd1b9_185441_99697322.kolo extraligy:

HC Dukla Praha – HK FCC Město Lovosice
30:14 (12:6)

Dukla byla favoritem zápasu a kromě úvodních deseti minut zcela potvrdila svoji roli. Naši házenkáři odehráli hodně nevydařené utkání, za vše hovoří abnormálně nízký počet vstřelených branek, když brankáře domácích Tomáše Petržalu dokázali Lovci překonat pouze čtrnáctkrát.

Výborný výkon Petržaly a tvrdá důrazná obrana Dukly byla základem domácího vítězství. Začátek zápasu byl na branky velmi chudý a v 10.minutě svítil na ukazateli stav 1:1. Za pět minut to bylo 4:3 ve prospěch Dukly a od té doby již domácí zcela převzali otěže utkání. Našim hráčům se proti výborně chytajícímu Petržalovi nedařilo prosazovat a v poločase tak prohrávali již o šest branek 12:6.

Druhý poločas bylo z naší strany bohužel hodně podobný a Dukla si nejenže udržovala vysoké vedení, ale dokázala jej i navýšit. Šestigólový rozdíl platil naposledy ve 39.minutě střetnutí (16:10). Za dalších dvanáct minut dokázali naši hráči vstřelit jedinou branku a Dukla mezitím odskočila na 24:11. Nakonec Pražané zvítězili drtivým rozdílem 30:14 a nám nezbývá než na toto utkání co nejrychleji zapomenout. V sobotu máme před sebou poslední zápas v základní části, kdy přivítáme od 18hodin Hranice a především nás čeká finálový dvojzápas Českého poháru. Budeme-li chtít v něm uspět, budeme muset hodně přidat a vylepšit svůj herní projev. Jinak nebudeme mít proti velmi dobře hrající Karviné naději na úspěch.

Děkujeme všem našim fanouškům, kteří nás dnes byli v Praze podpořit a věříme, že v dalších zápasech je potěšíme lepšími výkony.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Domnívám se, že utkání s tímto výsledkem je zcela zbytečné hodnotit.  Je to pro nás obrovské zklamání. Měli jsme hrozné procento střelby, což dnes rozhodlo. Myslím si, že dál to nemá cenu rozvádět.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík, Koňařík – Franc, Landa 2, Sýkora, Motl 1, Bouček 4, Jelínek, Chroustovský 1, Barth 2, Klimt 2, Jahn, Malý 2/1.

7m hody: 2/2 – 2/1, vyloučení: 6 (ČK Reichl) – 3 (ČK Franc), rozhodčí: Nezbeda, Zelenka, diváků: 290.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,