Poslední zápas základní části pro Lovce vítězný

Utkání proti Hranicím uzavřelo pro Lovce základní části extraligy. Lovosičtí házenkáři v něm přivítali soupeře z první čtyřky.

klimt21.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice
30:27 (13:12)

Naši házenkáři chtěli v závěrečném zápase základní části především odčinit nevydařený středeční zápas proti pražské Dukle. To se jim díky vítězství 30:27 nad již jistým týmem z první čtyřky podařilo.

Začátek zápasu našemu vítězství nicméně vůbec nenasvědčoval. Pozorný Pepa Kučerka v brance Hranic nepustil v prvních minutách za svá záda jedinou střelu Lovců, zatímco jeho spoluhráči byli v útočné fázi úspěšní a po šesti minutách Hranice vedly 3:0. V tu chvíli se ale na plno probudili naši Lovci, kteří čtyřmi góly v řadě otočili vývoj střetnutí ve svůj prospěch (12.minuta 4:3). V dalším průběhu se našim házenkářům podařilo odskočit na rozdíl tří branek, který dokázaly Hranice do konce poločasu zminimalizovat na poločasový rozdíl 13:12 ve prospěch Lovců.

Druhý poločas přinesl srovnání ve skóre, když ve 36.minutě svojí druhou brankou Jarda Zemánek srovnával na 16:16. Úsek mezi 36.-44.minutou vyhráli Lovci 5:1 a dokázali soupeři znovu odskočit na výraznější rozdíl 21:17. Vedení si již udrželi až do konce, když v 56.minutě vedli 30:23. Hranice ještě v závěru dokázaly zkorigovat čtyřmi góly na konečných 30:27. Hráčem utkání byl vyhlášen Vašek Klimt se 13brankami.

Pro Lovce to bylo poslední utkání v základní části, nyní již budou jen čekat na jméno svého čtvrtfinálového soupeře. Čtvrtfinále play-off začne pro Lovce i ostatní týmy v sobotu 16. dubna, první zápas v domácím prostředí hrají o týden později 23. dubna. Do té doby na Lovce ale ještě čeká finálové dvojutkání Českého poháru s Karvinou. Domácí zápas finále hrajeme v pátek 25. března od 17hodin. Děkujeme všem divákům za podporu!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Prospali jsme trochu první poločas, kdy jsme prohrávali o tři branky a od desáté minuty jsme skóre srovnali. Na obou stranách bych vyzdvihl výkon brankářů, jak Pepy Kučerky, tak Artura Adamíka. V zápase jsme minimalizovali počet technických chyb z Dukly a k tomu se nám dařil rychlý protiútok. Velmi důležité dnes bylo, že jsme měli velmi kompaktní obranu. Po dvou nepodařených utkání jsme ukázali, že i vyhrávat jde. Bylo to poslední utkání základní části a diváci i hráči odcházejí a zase přicházejí s pocitem vítězství. Takový poslední zápas byl pro nás důležitý a nyní už se musíme soustředit na finále Českého poháru a potom na play-off.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička – Franc, Landa 1, Sýkora 4, Motl 1, Bouček 3, Jelínek 1, Chroustovský 3, Barth, Klimt 13/5, Semerád, Miko, Malý 4.

7m hody: 5/5 – 0, vyloučení: 2 – 1, rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 528.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,