Poslední zápas základní části, fanoušky čeká velké překvapení!

Základní část extraligy má svoje poslední kolo na programu až příští týden, nicméně naši Lovci tuto sobotu odehrají již svoje poslední utkání před blížícím se play-off.

_lovo-hranice21.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice
sobota 12. března od 18hodin

Poslední kolo extraligy bylo Českým svazem házené již dopředu stanoveno na termín sobota 19. března, jak jsme vás již ale informovali dříve, tak s ohledem na účast Dukly Praha v evropském poháru sehráli naši Lovci zápas 22.kola již včera, tj. ve středu 9. března. O výsledku a průběhu nevydařeného utkání jste si mohli přečíst prostřednictvím našich komunikačních médií a určite je potřeba na tento zápas hodně rychle zapomenout a soustředit se nejen na nadcházející duel s Hranicemi, ale především na blíží se finále Českého poháru resp. nadstavbovou část extraligy.

Nesmírně zajímavé budou poslední dvě kola pro všechny týmy z první osmičky. Jasné je po včerejším vítězství Dukly nad naším celkem pouze jediné umístění: Dukla Praha si díky jednoznačné výhře nad Lovci dopředu pojistila první příčku pro play-off a půjde tak do nadstavby z nejvýhodnější pozice. Jejím soupeřem ve čtvrtfinále bude „nejhorší“ celek z postupujících týmů.

Situace je napjatá na obou pólech skupiny o 1.-8.místo:

1.Dukla Praha 35b (21utkání) – jistý vítěz základní části – venku Plzeň

2.Plzeň 30b – doma Dukla Praha, venku Zubří

3.Zubří 30b – doma Zubří, doma Zlín

4.Hranice 30b – venku Lovosice, doma Karviná

5.Frýdek-Místek 24b – venku Jičín, doma Litovel

6.Karviná 21b – doma Kopřivnice, venku Hranice

7.Jičín 21b – doma Frýdek-Místek, venku Kopřivnice

8.Lovosice 21b (21utkání) – doma Hranice

Jak vidíte z průběžného umístění týmů výše, tak Plzeň-Zubří-Hranice budou v posledních dvou kolech bojovat o každý bod a jejich konečné postavení bude známo až příští sobotu 19.března kolem půl osmé večer. Stejná situace panuje i na druhé straně, tj.u týmů na 6.-8.místě. Karviná-Jičín-Lovosice mají nyní shodně 21bodů a i tyto týmy budou do posledních chvil čekat na jméno svého čtvrfinálového soupeře. Tým na 8.místě se v něm utká s vítězem základní části Duklou Praha. Téměř jistotu umístění má snad jen Frýdek-Místek, který má vše ve svých rukou a protože v posledním kole hostí Litovel, stačí mu pro 5.příčku bodovat.

Krátce se k sobotnímu utkání vyjádřil i trenér Vladimír Šuma, který nezapomněl na souvislost se středečním zápasem na Dukle: „Zápas v Praze byl pro nás totálním zklamáním. Vyrovnaný stav jsme se soupeřem dokázali udržet pouze v úvodní čtvrthodině, pak se nám přestalo dařit, začali jsme produkovat technické chyby, polevili v obraně, neproměňovali střelecké příležitosti. Utkání se nám nevydařilo a hodně nás to mrzí. V sobotu se pokusíme proti Hranicím zakončit základní část před domácím publikem důstojně a připravit se tak na finále Českého poháru a play-off.“

Klub pro všechny svoje fanoušky připravil na sobotu velké překvapení! Určitě si jej nenechte ujít a doražte v sobotu v podvečer do haly Chemik. Střetnutí začíná netradičně o hodinu později, tj.od 18hodin. Všichni naši fanoušci jsou srdečně zváni na poslední utkání základní části! Po něm na nás čeká již finále Českého poháru (23. 3. v Karviné, 25. 3. v Lovosicích).

Představení soupeře: TJ Cement Hranice, www.handballhranice.cz .

Letošním cílem Hranic, které v poslední extraligové sezóně obsadily až sedmé místo (v sezóně předtím skončily druhé). S našimi házenkáři se utkali v loňské sezóně dvakrát v základní části, v naší hale dokázali remizovat 28:28, na Moravě pak v zápase chudém na branky vyhráli 19:17. V letošní sezóně jsme s Hranicemi sehráli jedno střetnutí a podlehli u soupeře 21:24.

V týmu Hranic došlo pouze k minimálnímu počtu změn, v kolonce příchodů a odchodů nalezneme vždy po jednom jméně, takže se dá říci, že celek trenéra Libora Hrabala zůstal takřka nezměněn, ale s mnohem vyššími cíli. K nim Hranicím pomáhá nejen brankář Josef Kučerka, který má na svém kontě již 239 úspěšných zákroků, ale i dvě křídla, která jsou zároveň nejlepšími střelci Hranic: Tomáš Mičkal se 89brankami a Zdeněk Čadra se 77góly. Oporami celku jsou také střelecky disponované spojky: Rachač, Tůma, Hastík nebo Stržínek. Velmi dobře se prezentuje i velezkušený Jarda Zemánek.

Příchody

  • Libor Horut, z Gumáren Zubří, levá spojka, 1991

Odchody

  • Jan Gřes, konec hostování

Realizační tým

  • Libor Hrabal, hlavní trenér,
  • Martin Schober, asistent trenéra
  • Ctirad Polášek, doktor
  • Petr Kocourek, masér
  • Martin Potiška, masér

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

  • Play-off, semifinále.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,