Do odvety jdeme s pětibrankovým mankem.

Ve středu večer sehráli lovosičtí házenkáři úvodní duel finále Českého poháru proti týmu Karviné. Do odvety si po něm vezou pětigólové manko.

8746_1056604454386127_7139600680225535122_n

Libor Hanish (Karviná) střílí na branku Lovců. Foto: Ivo Dudek.

1.utkání finále Českého poháru:

HCB OKD Karviná – HK FCC Město Lovosice
23:18 (13:7)

O co lépe nám jdou začátky zápasů proti Karviné, o to horší pak bývá zápasové pokračování. Stejně jako do extraligového zápasu, i do toho pohárového měli naši Lovci dobrý vstup a díky brankám dvěma Jirkům Boučkovi a Motlovi vedli po čtyřech minutách 2:0.

Karviná dokázala během následujících minut kontrovat a zápas pak byl do 13.minuty vyrovnaný (stav utkání 6:6). Bohužel pak nás postihl střelecký výpadek v trvání 16ti (!!) minut, kdy jsme velmi dobře chytajícímu domácímu brankáři Lefanovi nebyli schopni vstřelit branku. Naštěstí soupeř se za tu dobu prosadil „jen“ šestkrát a do konce poločasu si vypracoval náskok šesti gólů 13:7.

Jak jinak než skvěle se pak Lovcům vydařil i úvod do poločasu druhého. Od stavu 14:8 pro domácí (34.minuta) předvedli pět branek v řadě a dokázali tak téměř vymazat náskok soupeře (41.minuta 14:13 pro Karvinou). Až do 55.minuty pak drželi Lovci naději na velmi dobrý výsledek do odvety (20:18 pro Karvinou). Bohužel v závěru se opět projevila naše dnešní bolístka: proměnování vyložených brankových příležitostí a soupeř toho využil ke konečnému výsledku 23:18.

Pětibrankový rozdíl samozřejmě není nehratelný nebo beznadějný, i když při relativně malém počtu vstřelených branek budeme muset Karvinou doma porazit s největší pravděpodobností hned o šest gólů. Nic to ale nemění na tom, že chceme pohár získat pro sebe a budeme k tomu rozhodně potřebovat vaši podporu. Stejně, jako tomu bylo dnes, kdy velké poděkování patří našim fanouškům přímo v Karviné!

Odvetné střetnutí se hraje hned tento pátek 25. března od 17hodin v naší hale. Přijďte nám v něm pomoci! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „„Očekával jsem lepší výsledek pro odvetu, ale zavinili jsme si to sami. V prvním poločase jsme prospali úvod, kdy jsme prohráli přesilovku 0:2, poté jsme 16 minut nevstřelili gól výbornému brankáři Lefanovi. Druhý poločas to bylo obráceně, během pěti deseti minut se nám podařilo vyrovnat, na druhé straně nás podržel Artur Adamík. Bohužel v závěru jsme měli druhý výpadek, kdy jsme za dvanáct minut vstřelili jednu branku. Toto samozřejmě musíme do odvety zlepšit. Určitě bych vyzdvihl výkony obou brankářů, jak Lefana, tak Adamíka. Domnívám se, že jsme dnes celkem dobře ubránili spolupráci karvinských hráčů se svým pivotem.”

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Landa 1, Havel, Sýkora, Motl 5, Bouček 6/3, Jelínek, Chroustovský, Miko, Klimt 4, Malý 2.

7m hody: 2/1 – 4/3, vyloučení: 2 – 3, rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 915.