Mladší žáci postoupili na Mistrovství republiky v Házenkářském desetiboji

V sobotu 5. března 2016 proběhal pod patronací Pražského oblastního svazu házené kvalifikace podzimních vítězů tří oblastních přeborů o účast v republikovém finále Házenkářského desetiboje. Lovosičtí házenkáři neodjížděli do haly ve Břvích pro vítězství, protože pro 14-členný tým bylo k dispozici jen 12 hráčů. Prázdniny a končící chřipková epidemie ale potrápily i další adepty na vítězství – Duklu Praha II a Liberec Handball. Vítězství a postup do červnového republikového finále si až příliš jednoznačně vybojovali mladší žáci Lovosic, kteří vyhráli všechny discipliny.

desetiboj

Sprint 2×15 metrů
Překvapivé vítězství, neboť v úvodní disciplině jsme si nedělali ambice. Celkově dosažené časy byly však až o 0,4 sec lepší, než při oddílovém testování. Nejlepší výkon odvedli Lopata, Lukáč a Kalivoda

Střelba na přesnost
Absolutní překvapení, neboť jsme soupeře přímo deklasovali. Z možných 24 bodů dosáhli Lopata a Vojíř 21 a Kalivoda s Kryšpínem 15 bodů a ani ostatní se nedali zahambit.

Pětiskok
Zvítězili jsme přesto, že jsme v této disciplině podali horší výkony než v přípravě. Rozhodly nejen skoky Lopaty (11,10 m), Lukáče, Kalivody a Štolby (9,90), ale zejména vyrovnané výkony ostatních.

Hod míčem
Rozhodla vyrovnanost družstva. Dlouhé hody Lukáče, Kalivody a Kryšpína by na vítězství nestačily.

Překážková dráha
Nepříliš těžká dráha vyhovovala rychlostním typům a tedy Lovosicím.

Lovosice – Liberec Hanball osobka 9:5, nájezdy 12:0, hra 12:7
Důraz v osobce nesl ovoce (5.min 5:0, 7.min 8:3). Také ve hře platila rychlost Lovosic (7.min 5:1), Liberečtí využili povolení v tlaku Lovosic (12.min 7:5), ale utkání bylo stále v naší režii.

Lovosice – Dukla Praha II osobka 10:8, nájezdy 12:4, hra 9:9
Výsledem závěrečného utkání nic neměnil na postupu Lovosic a soupeř využil menšího nasazení Lovosic a v osobce stále vedl (7. min 5:6). Hra skýtala podobný obrázek, remiza byla zasloužená.

Aktivita
I tuto soutěž, ve které se počítá počet hráčů, kteří vstřelili branku, vyhráli Lovosičtí, neboť měli výkonnostně nejvyrovnanější tým.

Sestava:
Lukáč, Kalivoda – Lopata, Bednařík, Vaverka, Hron, Štolba, Vojíř, Sozanský, Kryšpín, Král, Novák