Mladší dorostenci si připsali důležité vítězství!

V šestnáctém kole první ligy mladšího dorostu nastoupili naši házenkáři proti týmu Frýdku-Místku. Velmi důležité střetnutí nakonec zvládli.

16.kolo 1.ligy ml.dorostu:

HK FCC Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek
37:32 (20:11)

Lovo mld - FM 09

Na naše mladé Lovce dnes čekal velmi důležitý zápas: jedenáctý tým tabulky (Lovosice) se šesti body na svém kontě hostil desátý celek (Frýdek-Místek) s body devíti. Pro zachování naděje na záchranu v nejvyšší soutěži museli Lovci nutně bodovat a nakonec se jim to po výborné první půli podařilo.

Lovci měli skvělý vstup do zápasu, pozorný Jirka Günl v brance a přesná střelba na druhé straně přinesli domácícm vedení 6:2 v 7.minutě zápasu. Výborný výkon pokračoval i v dalším průběhu první půle, deset minut před jejím konce vedli Lovci již o osm branek 14:6 a do poločasu jejich vedení narostlo již na devět gólů 20:11. Druhý poločas přinesl naopak zlepšený výkon hostujícího celku, který dokázal beze zbytku využívat našich chyb v útoku i již méně koncentrované obrany. Frýdek-Místek postupně snižoval náskok Lovců, dvakrát se dokázal přiblížit na rozdíl pěti gólů. Lovci si pak opět dokázali ziskat 6-7gólový rozdíl, aby utkání nakonec skončilo jejich výhrou 37:32.

V dalším kole jedeme do Kopřivnice, se kterou předehráváme utkání 17.kola hned tuto středu 23. března od 18hodin.

Komentář trenéra Milana Berky: „Získali jsme velice důležité dva body. Velmi dobře nám fungovala v prvním poločase obrana podpořena výborně chytajícím brankářem. V útoku jsme hráli jednoduše a efektivně. O výsledku utkání rozhodl první poločas.“

Hodnocení trenérky: Andrea Řezníčková

Jsme jeden tým my a vy. Tak by se dal popsat průběh utkání mladšího dorostu. Všichni hráči a realizační tým moc děkujeme za podporu fanoušků, spoluhráčů a rodičů. Díky vám jsme se odrazili ode dna a uděláme vše pro to, abychom klukům, kteří přijdou po nás, zachovali nejvyšší soutěž. Prosíme, zůstaňte s námi až do konce.

Za mohutného povzbuzování rozjeli mladší dorostenci svůj nejlepší výkon v tomto roce. Hnáni bubny a publikem jsme válcovali soupeře rychlými útoky. Po dlouhé době se počet technických chyb dá spočítat na prstech jediné ruky. I když jsme se netrefili do branky, naše tempo nepolevovalo. Kluci dodržovali taktické pokyny v útoku. V brance nás držel skvělý Jirka Günl a obrana pracovala mnohem lépe než v předešlých zápasech. Klíčové bylo ubránit pravé křídlo soupeře a to se podařilo. Venca Kovář pracoval výborně, svému protějšku povolil pouze čtyři branky z celkových šesti, další dvě branky přidal Adam Vludarčík ze sedmimetrových hodů.

Skóre utkání jsme drželi od začátku utkání ve svých rukou. První gól zápasu vstřelil Patrik Stach, který se trefil celkem čtrnáctkrát a se 137 góly figuruje na druhé pozici v tabulce střelců 1. ligy mladšího dorostu. Ve dvacáté minutě prvního poločasu jsme už vedli o 8 branek 14:6. Koncem prvního poločasu jsme si vybrali slabší chvilku a branky padali střídavě do naší i soupeřovi branky. Soupeře jsme ale nepustili k velkému úniku a rozdíl skóre v první půli jsme navýšili ještě o 1 branku na 20:11.

Druhý poločas nám začaly docházet síly a začátek utkání nebyl z naší strany tak rychlý jako první poločas. Ale pořád jsme drželi osmibrankový rozdíl skóre. K Patrikovi se střelecky přidali Honza Durček a Šimon Malý. Společně přidali třináct branek. Především Honza opět prokázal, že umí vzít odpovědnost na sebe a v důležitých momentech se trefil do branky, nebo připravil brankovou šanci spoluhráčům. Trochu nám vázla spolupráce s pivotem, na které musíme více zapracovat.

Soupeřům jsme nadělili krásných 37 branek a je škoda, že jsme neudrželi počet obdržených gólů pod třicítkou. Ale je to velmi důležitý moment. Přežili jsme klinickou smrt a mnohem důležitější než skóre a body je naše sebevědomí. Kluci si dokázali, že házenou hrát umí a my ostatní se budeme snažit, aby si nepřestali věřit.

Sestava a branky Lovců: Günl, Vítek – Škromach, Baičev 1, Bretfeld, Gebhart 2, Stach 14, Vraný, Malý 5/1, Timko, Kovář 3, Durček 8, Štraus 4.

7m hody: 1/1 – 4/4, vyloučení: 2 – 1, rozhodčí: Podzimek, Vlk.

Výsledky a tabulka

Kategorie: mládež, mladší dorost Rubriky: