Lovci trofej neobhájili, novým majitelem je Karviná.

V Lovosicích se dnes hrálo odvetné utkání finále Českého poháru mužů pro sezónu 2015/2016. Lovci v něm hostili soupeře z Karviné.

Lovosice - Zubří

2.utkání finále Českého poháru:

HK FCC Město Lovosice – HCB OKD Karviná
26:27 (13:12)

Karviná si do odvetného střetnutí v Lovosicích přivezla nadějný pětibrankový náskok, navíc jsme jí dokázali vstřelit poměrně malý počet branek a dalo se tak čekat, že k případné obhajobě triumfu v Českém poháru by Lovci museli zvítězit hned o šest gólů.

Naděje na to, že bychom mohli tohoto úspěchu dosáhnout, měla bohužel reálné obrysy pouze v samém začátku utkání. V tom jsme se na konci první desetiminutovky ujali vedení 4:2 a navíc neproměnili dva trháky. Nedané šance předznamenaly vývoj celého střetnutí a stejně jako v prvním zápase v Karviné rozhodly o dnešním vítězi. Karviná postupně srovnávala krok a šest minut před koncem prvního poločasu srovnala i skóre (9:9). Našim Lovcům se do konce poločasu podařilo získat pouze minimální náskok 13:12.

Ani ve druhém poločase se nám nedařilo soupeře zlomit. Karviná hrála bojovně, agresivně v obraně, s chutí a jednoduchostí v útoku. Její hra byla naprosto účelná a výsledkem bylo často její vedení o jednu branku. Ve 47.minutě dokonce hosté získali po sérií tří gólů dvoubrankové vedení 21:19, pět minut před koncem pak vedli již o tři góly. Lovci chtěli před domácím publikem aspoň srovnat stav, ale ani na to nakonec nedosáhli. Tečkou za utkáním byla branka Lukáše Malého, který byl s osmi brankami vyhlášen nejlepším hráčem Lovců v zápase.

Po výsledku 26:27 a prohře v Karviné 18:23 se tak mohl radovat náš soupeř, který vystřídal Lovce na trůnu pro vítěze Českého poháru. Karviné gratulujeme! Děkujeme všem našim fanouškům za podporu, protože atmosféra v hale dnes byla, samozřejmě i díky hostujícím příznivcům, důstojná finále této soutěže.

Těšíme se opět na shledání při 3.utkání čtvrtfinále, kdy 23. dubna přivítáme Plzeň. Ještě před tím pořádá klub autobusové zájezdy na první dvě utkání v Plzni. Informace k nim najdete během víkendu na našich stránkách.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Zápas se mi nehodnotí lehce. První poločas jsme z mého pohledu mohli vyhrát vyšším rozdílem. Ze třiceti střel jsme dali pouhých dvanáct gólů. Dnes byl pro nás velmi velkou překážkou Lefan, který dominoval po celé utkání. Naše zakončení bylo žalostné, očekával jsem od některých hráčů trochu větší důraz hlavně v útočné fázi. Své šance jsme si vytvořili, ale proti byl Lefan. Karviná zaslouženě zvítězila.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Koňařík, Adamík – Franc, Landa 1, Havel 2, Sýkora 2/1, Motl 3, Bouček 2, Jelínek, Chroustovský 3, Barth, Klimt 5/2, Miko, Malý 8.

7m hody: 4/3 – 2/2, vyloučení: 4 – 2, rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 746.