Lovce čeká první z trojice utkání proti Karviné.

Ve dvacátém kole extraligy pocestují naši házenkáři do Karviné. S tímto soupeřem se v následujících třech týdnech potkají rovnou třikrát.

karvina-lovo20.kolo extraligy mužů:

HCB OKD Karviná – HK FCC Město Lovosice,
neděle 6.3. v 10:30.

Tři kola do konce základní části a již žádný čas na oddych až do konce letošní sezóny. Tak bude vypadat program (nejen) Lovců v následujících týdnech. Prvním ze zbývajících soupeřů je Karviná a s tou budou mít tu čest naši házenkáři bojovat hned třikrát v krátkém čase. Vedle extraligového utkání totiž s tímto celkem sehrají také dvojutkání finále Českého poháru (23. 3. v Karviné, 25. 3. od 17hodin v Lovosicích).

Karviná je naším současným sousedem v tabulce, když jí patří sedmá příčka se ziskem 19bodů. Naši Lovci mají na svém kontě o dva body více. Domácí prostředí tento minimální bodový rozdíl zcela setře, navíc Karviná předvádí v poslední době vynikající výkony s bodovým ziskem a dobrá herní forma z ní činí na vlastní palubovce mírného favorita střetnutí.

Podíváme-li se na výsledky z posledních týdnů, tak si celek trenéra Radka Bartošice vede skvěle. Z posledních šesti zápasů pět vyhrál, sklonit se musel pouze před výkonem obhájce titulu Plzně. A to rozhodně neměla Karviná žádné lehké soupeře, když doma dokázala porazit například Zubří nebo si přivézt dva body z regionálního derby ve Frýdku-Místku. Výsledkem je tak deset bodů z 12ti možných a posun tabulkou směrem vzhůru. Karviná rozhodně hodlá stejně jako náš tým bojovat do poslední chvíle o co nejlepší umístění před play-off, dva ze tří zápasů má doma (Karviná, Kopřivnice), v posledním kole hraje v Hranicích.

My jsme se s tímto soupeřem naposledy utkali na podzim v domácím prostředí a i přes oslabení (zranění Motl, Miko, Klimt) jsme po výborném výkonu dokázali Karvinou porazit 25:20.

A jak vidí nedělní střetnutí trenér Vladimír Šuma? „Máme před sebou opět velice kvalitního soupeře, který má navíc v poslední době za sebou vítěznou sérii. I v posledním utkání dokázal dvě třetiny držet krok s Plzní a podle mne pak doplatil na úzký kádr. Karviná vychází z kvalitní zajištěné obrany 0:6, za kterou podává dobré výkony brankář Lefan. Vepředu se jí daří spolupráce s pivotem Užekem. Ta nám dělala problémy i v minulosti a musíme se na tuto spolupráci lépe připravit. My samozřejmě budeme chtít podat kvalitní výkon ideálně s bodovým ziskem. Každý bod nás může povzbudit po psychické stránce. Jsou před námi poslední tři zápasy v základní části a všechny s velice kvalitními soupeři,“ řekl trenér Lovců Šuma.

Naši házenkáři vyrážejí z Lovosic v sobotu 5. března po obědě, z Prahy pak pokračují na sever Moravy vlakem. Utkání se hraje v neděli 6. března od 10:30 a vy můžete naše Lovce povzbudit prostřednictvím sledování přenosu na tvcom.cz nebo textového zpravodajství na olaljny.com .

Představení soupeře: HCB OKD Karviná

V týmu soupeře došlo na podzim ke změně na trenérském postu. Po prohře v Jičíně v 7.kole byl z trenérského postu odvolán házenkářský matador Jaroslav Hudeček. Novým trenérem se stal mladý trenér Radek Bartošic z nedaleké Ostravy. Nepsaným lídrem týmu byl po dobu implementace nového kouče do celku nejzkušenější hráč v družstvu Lubomír Veřmiřovský, který se i nadále podílí na vedení v týmu v zápasech.

V celku Karviné došlo před sezónou tradičně k velkému množství změn a na sever Moravy zamířili mimo jiné dva házenkáři ze zemí bývalé Jugoslávie Stefan Bugarčić (Srbsko) a Nemanja Skrobić (Bosna a Hercegovina). Oba dva přišli do Karviné na post spojek, v současné době je ale již na soupisce soupeře nenajdeme. Nejlepším střelcem týmu je z Ostravy hostující Lukáš Frančík s 81brankami, který hraje na postu křídla. Tým Karviné v zápasech spoléhá také na svojí brankářskou oporu Jakuba Lefana, který zatím nasbíral 233 úspěšných zákroků.

Základní informace o soupeři

Příchody

  • Petr Freiberg, z Náchodu, pivot, 27. listopadu 1991, 186 cm, 95 kg
  • Stefan Bugarčić (Srbsko), z PKB Bělehrad (Srbsko), pravá spojka, 17. března 1993, 192 cm, 95 kg
  • Nemanja Skrobić (Bosna a Hercegovina), z HSG Augustdorf (4. liga, Německo), levá spojka, 19. května 1992, 193 cm, 90 kg
  • Miroslav Čavrnoch, z dorostu, levé křídlo, 19. února 1996, 171 cm, 55 kg
  • Marek Drzyzga, z dorostu, levé křídlo, 3. ledna 1996, 172 cm, 62 kg
  • Daniel Nolč, z dorostu, brankář, 17. října 1996, 192 cm, 89 kg
  • Jaroslav Zuzánek, z dorostu, pivot, 27. června 1997, 179 cm, 73 kg

Odchody

  • Radim Chudoba, do Povážské Bystrice (Slovensko), pravé křídlo
  • Gabriel Hricišon, konec hostování, návrat do Nového Veselí
  • Michal Osmola, konec kariéry

Realizační tým

  • Radek Bartošic (nahradil v průběhu sezóny Jaroslava Hudečka)
  • Roman Farář, prezident, vedoucí družstva, 28. října 1973
  • Lubomír Pacanovský, doktor, 6. února 1964
  • Petr Raszyk, masér, 27. března 1965

Cíl klubu pro sezonu 2015-2016

  • Vylepšit čtvrté místo ze sezony 2014-2015

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

  • 2 500 000 korun.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,