V repríze finále znovu úspěšnější Plzeň

V neděli dopoledne přivítali Lovci před televizními kamerami v repríze loňského extraligového finále celek Talentu Plzeň. A stejně jako na konci minulé sezóny, i tentokrát byl soupeř lepší.

Plzen_21.2.16_13

18.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň
24:27 (9:15)

Nevydařený první poločas, velké množství technických chyb a velmi malý počet střeleckých pokusů. K tomu jediný střelec Lovců až do 29.minuty. Tyto atributy charakterizovaly prvních třicet minut střetnutí Lovců proti dvojnásobnému Mistru ČR Talentu Plzeň.

Lovci vstoupili do zápasu velmi zle, ustrašená hra v útoku rezultovala v technické chyby a z nich soupeř lacino skóroval díky rychlým protiútokům. Výsledkem bylo vedení Plzně 5:1 v 9.minutě střetnutí a také první oddechový čas, který si vybrali trenéři na lavičce domácích Šuma a Berka. Ani po něm se bohužel domácí nevyvarovali chybování a navíc v našem týmu byl jediný hráč, který se dokázal brankově prosadit. Unikátní na celém utkání totiž bylo to, že až do 28.minuty byl v zápise jako jediný střelec Lovců uveden Vašek Klimt, který se do té doby trefil sedmkrát a jen díky jemu jsme dokázali držet soupeře na přijatelný dostřel. Až ve 28.minutě se pak prosadil jiný náš hráč a to devátou brankou Lovců spojka Jiří Bouček. Plzeň si po celou první půli udržovala dostatečný náskok, který se nám sice sedm minut před koncem první půle podařilo zkorigovat na 7:9, ale nakonec hostující celek odcházel do šaten s luxusním vedením o šest branek 15:9.

Začátek druhého poločasu přinesl pravidelné střídání obou celků ve skórování a tak až do 47. minuty vedla Plzeň i nadále rozdílem šesti gólů 22:16. Pak se Lovci nadechli k náporu a tři minuty před koncem zaplněná hala bouřila nadšením po brance navrátilce do sestavy Jiřího Motla. Ten snižoval na rozdíl jediné branky 23:24. Bohužel Plzeň velmi rychle kontrovala góly Šindeláře a Tonara a zápas tak definitivně rozhodla ve svůj prospěch. Nakonec jsme Plzni podlehli o tři góly 24:27.

Hráčem utkání byl po zásluze vyhlášen střelec deseti branek Václav Klimt.

Již ve středu přivítáme v semifinále Českého poháru tým Jičína a budeme tak znovu bojovat o možnost zahrát si finále této soutěže. Utkání začíná v hale Chemik od 18hodin. V sobotu pak následuje opět v domácím prostředí zápas devatenáctého kola extraligy, když od 16hodin nastoupíme proti Kopřivnici. Všichni fanoušci, kteří se před ním prokáží platnou vstupenkou z dnešního střetnutí, budou mít na zápas vstup zdarma.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Bohužel musím po konci zápasu konstatovat, že jsme od začátku utkání tahali za kratší konec. Rozdílový byl první poločas, ve kterém jsme měli dvanáct technických chyb, za které jsme byli trestáni z rychlých protiútoků. Nebyli jsme dostatečně agresivní v obranné fázi, kde jsme nepracovali důsledně s pivotem. Tohle, myslím, rozhodlo utkání. Ve druhém poločase už jsme udělali pouze čtyři technické chyby a viděli jsme, že i s Plzní se dá normálně hrát. Já tedy vidím zásadní problém v prvním poločase, protože proti Plzni je strašně fyzicky náročné dotahovat šestibrankové manko.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička – Landa, Havel 1, Sýkora 1, Motl 4/2, Bouček 4, Jelínek, Chroustovský 1, Barth, Klimt 10/5, Semerád, Jahn, Miko, Malý 3.

7m hody: 9/7 – 2/1, vyloučení: 3 – 5 (ČK Fořt), rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 536.

12733648_1030008987055907_4826260714848788826_n

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,