Únor ve znamení RHC Lovosice

4 akce jsme naplánovali pro mladé házenkáře z ústeckého kraje

Dva trénikové minikempy proběhly o vídkendu 6. a 7. února 2016 v Lovosicích. V sobotu se v Lovosicích sešlo 21 hráčů z ústeckého kraje na společném tréninkovém minikempu v Lovosicích. Za účasti trenérů z Ústí nad Labem, Lovosic a člena reprezentačního výběru juniorů kluci pilovali uvolnění a střelbu ze spojky, pivota a křídla.

Dvoudenní tréninkové kempy jsme připravili pro olympijské naděje a kadety ústeckého kraje v sobotu 13. a v neděli 14. Února 2016. Kromě testování jsme se věnovali hře 1:1, přebírání pivota v obraně a přechodu do útoku.

STARŠÍ ŽÁCI

Kemp starších žáků jsme zaměřili na střelbu a uvolnění z pivota , křídla a spojky. Hráče si rozdělili 3 trenéři. Tomáš Velek ústeckého klubu připravil cvičení zaměřená na uvolnění a střelbu z křídla. Andrea Řezníčková z Lovosic pracovala se skupinou pivotů a Václav Franc, hráč extraligových Lovosice a juniorský reprezentant se věnoval spojkám.

V odpoledním bloku jsme vyzkoušeli stabilizační a úpolová cvičení, která na konferenci mládeže prezentovalli trenér basketbalu Michal Ježdík a trenér rugby Martin Kafka. Hráči si vyzkoušelu fázi rozhodování v IMS herní cvičení a kemp jsme zakončili utkáním házené.

Tvoří se nám tu super parta. Hráči si tréninky moc užili a těší se na další setkání, které proběhne už příští víkend.

BRANKÁŘI

Na nedělní akci spojili své síly 2 RHC. Ve sportovní hale Chemik si společně zatrénovali hráči a hráčky ze 4 klubů ústeckého kraje. 7 brankařů a 8 brankařek si zatrénovalo pod vedením Jakuba Vernera z Mostu, Věrušky Macharáčkové z Ústí nad Labem a bývalé reprezentantky a hráčky Slavie Praha Lucky Kantůrkové.

V dopoledním bloku si hráči vyzkoušeli cvičení zaměřená na míčovou techniku, práci nohou, koordinaci, atletická cvičení. Odpoledne jsme pilovali techniku chytání a vylepšovali reakci.

Odpoledne všichni odjížděli domů unavení, ale spokojení a těší se na další setkání. Doufáme, že se nám v červnu podaří stejnou akci zopakovat.

Olympijské naděje a kadeti spojili své tréninkové kempy do jednoho víkendu. Týden před zahájením dorosteneckých soutěží oba týmy absolvovali 3 tréninkové jednotky proložené plaváním.

 

 

 

OLYMPIJSKÉ NADĚJE

Hráči ročníků 2002 a 2003 se připravují na světové hry mládeže a tento kemp je prvním ze 3, které výběr do června čeká. 15 hráčů z Lovosic, Mostu a Loun si v sobotu pilovalo střelbu z křídla s lovosickým extraligovým hráčem Lukášem Malým a střelbu ze spojky s Andreou Řezníčkovu. Bez házené by klukům nechutnala večeře, takže jsme trénink zakončili 20minutovým zápasem a po krátkém odpočinku si kluci zařádili v bazénu.

V neděli ráno jsme si otestovali kondičku a odpledne vypilovali obranu. Po obědě se k nám připojil Marek Trefný, trenér týmu mladších žáků Lovosic. Marek připravil cvičení pro brankáře zatímco hráči zdokonalovali přebírání pivota v obranném systému 1:5. Kemp jsme zakončili opět krátkým zápasem.

Na srazu chyběli hráči z Ústí nad Labem, kterým začali jarní prázdniny a hráči z Děčína. Další sraz nás čeká v dubnu. Tréninkový kemp spojíme se seminářem pro trenéry. Kluci si v sobotu zatrénují a v neděli se zapojí do praktických ukázek lektorů. Poslední akce před odjezdem do Rakouska se na společné akci sejdou hráči 4 RHC z Čech. 3.6. v Lovosicích přivítáme hráče a trenéry z Karviné, ze Zlína a Plzně. V sobotu budeme společně trénovat a v neděli si zahrajeme turnaj.

KADETI

Druhou partou, která se sešla v Lovosicích byli kadeti ústeckého kraje. Protože si mostekcý klub naplánoval na stejný víkend turnaj sešli se v Lovosicích především hráči Lovosic a připojili se 2 hráči z Mostu a Loun. V sobotu odpoledne si kluci otestovali kondici a neděli věnovali herní přípravě. Hlavním tématem byla obrana a přechod do RÚ.

Pod vedením Václava Starého a Ondřeje Havlovce se výběr kadetů připravuje na světové hry mládeže v Rakousku. Stejně jako tým olympijských nadějí májí trenéři naplánovány 3 přípravné kempy. Pro kadety připravujeme na červne společný minikemp čtyř RHC v Ústí nad Labem.

Ročníky 2000/2001 se znova sejdou o víkendu 9.-10.4. 2016.

Kategorie: mládež, RHC