Starší žáci vítězem turnaje 3.kola Žákovské ligy.

V sobotu 20. února startoval výběr starších žáků na turnaji 3. kola Žákovské ligy, který tentokrát hostil klub SKP Frýdek-Místek.

HF2015 -24

 3.kolo Žákovské ligy st.žáků, Frýdek-Místek

Do místa konání se Lovci přesouvali bez Kuby Donáta a Víti Svobody, naopak doplněni Michalem Bednaříkem (mlž), již v pátek, aby mohli odpočinutí nastoupit v sobotní dopoledne od 09:30 hod proti papírovému favoritu turnaje, kterým bylo družstvo Talent Škoda JS PLZEŇ. Družstvo z Plzně do 3. kola nasbíralo plný počet bodů z předchozích turnajů.

Lovci od začátku diktovali hru a předváděli pohlednou házenou. Na soupeře vyrukovali s obranou 3:2:1 a důsledností v dodržování taktických pokynů uváděli Lovci chvílemi soupeře k bezradnosti. Přechodem do rychlého útoku a vysokou úspěšností střelby se vyznačovala útočná hra Lovců. Byl to parádní výkon, výkon hodný mistrů, který nemohl skončit jinak, než jednoznačným vítězstvím lovosických hráčů.

Namísto toho, aby Lovci navázali na tento úspěch a pokračovali ve stejném výkonu, který by jim zaručil bezproblémový průběh v následujících utkání, tak se opět hráči začali potýkat s výpadkem koncentrace, disciplíny a pocitem, že je už nic nemůže zaskočit. A zaskočil je hned v 2. utkání domácí SKP Frýdek – Místek (s Plzní prohrál v tomto turnaji 16:17), který laxní přístup Lovců na začátku utkání nemilosrdně trestal. V 10. min svítilo na ukazateli skóre 7:1 pro FM. Naštěstí se Lovcům podařilo stáhnout hrozivý výsledek a vstoupit do 2. poločasu s mankem který činil „jen“ 4 branky (8:12). Ve druhém poločase převzali Lovci iniciativu a postupně začali snižovat rozdíl, až se dostali soupeři na dostřel jediné branky. Nicméně, nepochopitelný výpadek v 1. poločase a následné úsilí ve snaze o jeho nápravu, stálo hráče mnoho sil, které chyběly na otočení výsledku ve prospěch Lovců. Soupeř si vítězství pohlídal a překvapení bylo na světě.

Trenéři věřili, že se Lovci poučí a „přepnou“ na svůj pravý výkonností stupeň v dalším zápase, kdy se střetli s 1. HK Dvůr Králové n. L., ale chyba lávky. První poločas byl ve znamení odevzdanosti, kdy Lovci v obranné činnosti kulhali na všechny čtyři a papírově slabšímu soupeři umožnili držet se v 1-2 brankovém vedení. O přestávce dostali Lovci pokyn od trenérů ke změně OS na 6:0, v útoku pak ke změně obsazení na postu rozehrávače. Tyto změny se ukázaly pro utkání jako rozhodující, kdy soupeř nebyl schopen se proti zatažené obraně prosadit a Lovci nakonec dovedli utkání do vítězného konce.

K poslednímu utkání vyzvali Lovci hráče družstva Dukla Praha II, které se prezentovalo během turnaje pohlednou, rychlou házenou. Pokud by Lovci přistoupili k utkání v setrvačnosti předchozích dvou utkání, měli by to s Duklou hodně těžké. To se ovšem nestalo a naši hráči k utkání přistoupili s výkonem, který je zdobí a vždy dovedl k dosavadním úspěchům. Opět fungoval OS 3:2:1 a rychlý útok s efektivním zakončením. O vítězství Lovosic v tomto zápase nebylo pochyb.

Výsledky Lovců:

HK FCC Město LOVOSICE : Talent Škoda JS PLZEŇ 25:16 (11:6)
HK FCC Město LOVOSICE : SKP FRÝDEK – MÍSTEK 17:20 (8:12)
HK FCC Město LOVOSICE : 1. HK DVŮR KRÁLOVÉ n. L. 20:15 (7:8)
HK FCC Město LOVOSICE : Dukla PRAHA II 28:22 (13:9)