Starší dorostenci dosáhli na osmou výhru v soutěži

Ve dvanáctém kole první ligy staršího dorostu hostili naši házenkáři celek Strakonic. I díky velké marodce byl zápas dlouho vyrovnaný a o svém vítězství jsme rozhodli až v posledních deseti minutách.

141205_stD-ce016

12.kolo 1.ligy st.dorostu:

HK Lovosice – HBC Strakonice 1921
34:28 (20:14)

Vstup do utkání měli naši Lovci suverénní a v souboji čtvrtých Lovosic a devátých Strakonic to bylo po šesti minutách 4:0 v náš prospěch. Soupeři se pak později již dařilo brankově prosazovat a zkorigovat tak průběžný výsledek. Lovci si udržovali až do 23.minuty 2-3brankový náskok. Posledních pět minut se jim pak vydařilo stejně jako vstup do zápasu a do šaten odcházeli s vedením 20:14.

Ve druhém poločase se soupeři podařilo snížit náš náskok až na rozdíl dvou branek. Takový rozdíl svítil na světelné tabuli ještě deset minut před koncem zápasu (29:27 pro Lovce). Utkání definitivně rozhodla poslední desetiminutovka, kterou jsme brankově vyhráli poměrem 5:1 a celkově soupeře porazili 34:28.

V tabulce nám patří čtvrtá příčka se ziskem 16bodů. V dalším kole jedeme na palubovku 13ti bodové Ostravy, kde hrajeme v neděli 28. února od 15hodin.

Komentář trenéra Radka Milera: „K prvnímu jarnímu zápasu jsme nastupovali se značně oslabenou sestavou. Naplno nemohli trénovat Provinský, Gebur, Seyfryd. Tři měsíce byl bez tréninku Čech. Úplně fit ještě nebyl ani Kalík a Vodička. Navíc jsme se museli obejít bez zraněných Motejla a Karlovce. Proto byla naše hra místy velmi rozpačitá a střídali se momenty hezké i nehezké, někdy přímo tragické. Rozhodla poslední desetiminutovka utkání, kdy jsme soupeři nastříleli pět branek, zatímco Strakonice se trefily jen jednou. Díky tomu jsme dovedli zápas do vítězného konce.“

Sestava a branky Lovců: Gebur, Vodička – Poráč 3, Malý, Kalík 6, Prokop 3, Provinský 7/1, Štraus 1, Čepelák 1, Richter 8, Gebhart, Konárik 4, Čech, Seyfryd.

7m hody: 1/1 – 2/2, vyloučení: 3 (ČK Kalík) – 4, rozhodčí: Brůna, Smékal, diváků: 126.

Tabulka a výsledky

Kategorie: mládež, starší dorost Rubriky: