Mladší žáci druzí na turnaji ve Zruči

V neděli 29. ledna 2016 se družstvo mladších žáků zúčastnilo turnaje ve Zruči nad Sázavou. V turnaji zvítězila děvčata Sokolu Žirovnice (vedoucí tým přeboru kraje Vysočina) a potvrdila tak roli favorita.

mladší žáciTurnaj ml.žáků, Zruč nad Sázavou

Pomyslné stříbrné medaile putují po zásluze do Lovosic. Pardubičtí si bronzové medaile vybojovali v samém závěru turnaje vítězstvím nad domácí Jiskrou. Mladší žáci Havlíčkova Brodu s minižáky na fyzicky zdatnější soupeře nestačili a uzavřeli tabulku. Hráno 20 minut každý s každým.

Výsledky Lovosic:

HK Lovosice – Jiskra Zruč n. S. 7:8
Úvodní utkání bylo trochu nešťastné. Přes řadu technických chyb a nepřesnou střelbu Lovosice byly stále o krok vepředu a soupeř jen dotahoval (14. min 5:4). Právě technické chyby Lovosic v posledních třech minutách umožnily soupeři utkání otočit.

HK Lovosice – HC Pardubice 8:5
Pardubickým patřil úvod utkání (5. min 2:4). Důraznou obranou a zrychlením hry lovosicčtí postupně překlápěli skóre na svoji stranu (14. min 5:5) a závěr už jim jednoznačně patřil.

HK Lovosice – Slavoj Žirovnice 8:8
Důrazná obrana příliš nedovolila žirovnickým děvčatům zakončovat z naučených signálů a naopak rychlý přechod do útoku znamenal vedení Lovosic (10. min 6:4, 17. min 8:5). Snad strach z vítězství vedl k hrubkám v útoku, které znamenaly smazání slibného náskoku. A tak dvacet vteřin před koncem utkání nadšeně bojující děvčata skóre vyrovnala.

HK Lovosice – Jiskra Havlíčkův Brod 12:6
Subtilnější soupeř si proti solidní obraně Lovosic vytvořil jen málo šancí a naopak rychlý přechod Lovosic do útoku znamenal snadné vedení (10. min 6:0). V druhé polovině utkání ztratila lovosická obrana na důrazu a soupeř uhrál přijatelný výsledek

Celková tabulka:

1. Slavoj Žirovnice 3 1 0 45 : 18 7 27
2. HK Lovosice 2 1 1 35 : 27 5 8
3. HC Pardubice 2 0 2 25 : 32 4 -7
4. Jiskra Zruč n. S. 2 0 2 25 : 26 4 -1
5. Jiskra Havlíčkův Brod 0 0 4 18 : 45 0 2

Lovosické mužstvo tvořili většinou hráči ročníku 2004. Družstvo se prezentovalo solidní obranou, zejména proti technicky vyspělým dívkám ze Žirovnice. Snaha o rychlý přechod do útoku nesla ovoce, ale často byla neúspěšná špatným zpracováním míče. V postupném útoku postrádali trenéři rychlejší náběhy do akce a častější přihrávku do pivota.

Oporou byli oba brankáři Lukáč a Adam Agler. Důrazem v obraně a střelecky se prosadili Sozanský a Vojíř. Na středu se líbil Hron. Trenérům udělala radost snaha spojek Jakuba, Matyáše Aglera a Tomana o střelbu z dálky a zejména přechod křídel Dojčinoviče a Krále do rychlých útoků. Škaloud se líbil snahou o kličky a ani Vaverka a Pilnay na pivotu si v obraně nevedli špatně.

Sestava:

Lukáč, Agler A. – Sozanský, Vojíř, Hron, Jakub, Agler M., Dojčinovič, Král, Škaloud, Vaverka, Toman, Pilnay