Lovci znovu bojují o finále Českého poháru!

Po roce opět možnost probojovat se do finále. Taková výzva stojí před lovosickými házenkáři před středečním utkání semifinále Českého poháru. V něm vyzvou celek Jičína.

Jicin_620Semifinále Českého poháru:

HK FCC Město Lovosice – Ronal Jičín,
středa 24. 2. od 18hodin

Před jedenácti měsíci zdvihli nad hlavu pohár pro nejlepší celek v Českém poháru a i letos budou mít Lovci možnost bojovat o tuto trofej. V cestě do finále jim stojí již jen jeden celek: Ronal Jičín. Právě ten vyzvou naši házenkáři ve středu večer v domácím prostředí a budou se tak snažit zopakovat postup mezi nejlepší dva týmy této soutěže.

Loni jsme měli možnost sledovat velmi dramatické finále. Ve dvou zápasech jsme změřili síly s týmem Hranic. První utkání finále jsme v Hranicích zvládli skvěle, když jsme si z Moravy vezli tříbrankový náskok po vítězství 27:24. Domácí zápas jsme pak proměnili v drama. V poločase jsme měli luxusní náskok pěti branek 13:8 a celkově jsme tak byli o osm gólů blíže k poháru než hostující Hranice. Ty ale ve druhém poločase předvedly drtivý finiš a v závěru rozdílem tří branek vedly. Rozhodující branku nakonec před našlapanou halou vstřelil Pavel Chroustovský a společně jsme tak mohli oslavovat úspěšné finále.

Letos máme možnost si finálovou účast zopakovat, ale v cestě do něj nám stojí ještě jedna překážka v podobě soupeře z Jičína. S tím jsme se v letošní sezóně střetli dvakrát a každý ze soupeřů si dokázal uhájit výhodu domácího prostředí a proměnit ji ve výhru. Na podzim jsme s Jičínem doma vyhráli 30:21, v odvetné části jsme soupeři podlehli 21:25.

Naši házenkáři mají stejně jako Jičín v cestě Českým pohárem za sebou tři utkání. Dvakrát jsme přivezli postup z venkovního prostředí (Libčice nad Vltavou, Strakonice), třetí zápas jsme sehráli v domácích podmínkách a porazili v něm lídra extraligové tabulky Duklu Praha 31:30. Jičín se do semifinále dostal přes výhru v Liberci a suverénní vítězství nad Brnem. Ve čtvrtfinále pak vyřadil tým Hranic.

A jak vidí zítřejší semifinálové střetnutí trenér Vladimír Šuma? „Samozřejmě chceme vyhrát, to utkání musíme zvládnout a jak jsem již říkal dříve, věřím, že by to pro nás mohl být odrazový můstek k lepším výkonům i v extralize. Teď máme před sebou Jičín, což je nepříjemný soupeř. Disponuje hráči menší postavy a praktikuje agresivní obranu 1:2:3. V posledním vzájemném zápase na nás vytáhl osobní obranu na naši střední spojku, s čímž jsme se nedokázali dlouho srovnat. Ale oproti zápasu v Jičíně jsme nyní komletní, zlepšil se i zdravotní stav Honzy Landy, který věřím bude moci odehrát většinu utkání. Každopádně musíme předvést mnohem lepší výkon než tomu bylo v prvním poločase právě v Jičíně nebo teď naposledy doma s Plzní,“ uvědomuje si trenér Lovců.

Utkání začíná v hale Chemik ve středu 24. února od 18hodin a zveme na něj všechny naše fanoušky. Přijďte nás podpořit a pomoci Lovcům do finále Českého poháru. Děkujeme! Jsme jeden tým, my a vy!

Cesta Lovosic do SF Českého poháru:

  • 3.kolo: Libčice nad Vltavou – Lovosice 23:28
  • 4.kolo: Strakonice – Lovosice 24:31
  • 5.kolo: Lovosice – Dukla Praha 31:30

Cesta Jičína do SF Českého poháru:

  • 3.kolo: Liberec – Jičín 23:30
  • 4.kolo: Brno – Jičín 16:25
  • 5.kolo: Jičín – Hranice 31:28

Představení soupeře: HBC Ronal Jičín

V týmu trenéra Aleše Babáka došlo před sezónou ke změnám na postu spojek: do Jičína se vrátil zkušený Ondřej Šulc ze svého angažmá ve Francii a z Plzně pak Martin Loskot. Házenkářskou kariéru kvůli zranění musel ukončit nadějný Jan Vocásek.

Ondra Šulc potvrzuje roli lídra týmu a je po 18.kole extraligy nejlepším střelecem Jičína se 74 vstřelenými brankami. Další ale teď v nejbližší době asi nepřidá, neboť se bohužel zranil a do posledních zápasů zatím nezasáhl. Druhým nejlepším střelcem týmu je druhá předsezónní posila Martin Loskot, který byl zatím v nejvyšší soutěži šestapadesátkrát. V brance Jičína se střídá vyrovnaná brankářská dvojice Filip Veverka a David Machalický, vepředu je při rychlých útocích nebezpečný křídelní hráč David Krahulec. Osu týmu tvoří zkušení hráči jako Radek Král, Martin Bareš, Martin Lepieš a již zmiňovaný Martin Loskot.

Základní informace o soupeři: HBC Jičín www.hbcjicin.cz

Příchody

  • Ondřej Šulc, návrat z Francie, pravá spojka, narozen 21. listopadu 1983, 193 cm, 93 kg
  • Martin Loskot, z Talentu M.A.T. Plzeň, střední spojka, 10. dubna 1991, 180 cm, 78 kg

Odchody

  • Jan Vocásek, ukončení kariéry, spojka

Realizační tým

  • Aleš Babák, trenér, 10.listopadu 1974
  • Petr Babák, trenér, 28. srpna 1963
  • Petr Kynčl, vedoucí týmu, 9. června 1965
  • Richard Zachoval, doktor, 22. srpna 1969

Cíl klubu pro sezónu 2015-2016

  • Základním cílem je postup do play-off.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

•2 900 000 korun.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,