Lovci po roce ve finále Českého poháru!

Dnes večer nastoupili házenkáři Lovosic k semifinálovému střetnutí Českého poháru, ve kterém v domácím prostředí hostili celek Jičína.

IMG_0658Semifinále Českého poháru:

HK FCC Město Lovosice – HBC Ronal Jičín
28:23 (16:10)

Naši házenkáři nastoupili do utkání až na nemocného France kompletní. První půle byla v jejich režii. Úvodní branku dovolili soupeři vstřelit až po pěti minutách hry a postupně navyšovali svoje brankové vedení (12.minuta 6:3, 22.minuta 12:7). To v konečném součtu po první půli činilo šest branek, když pár sekund před koncem se svým čtvrtým gólem v utkání prosadil střelec Vašek Klimt. Do šaten tak Lovci odcházeli s nadějným náskokem 16:10.

Jičínu se hned na začátku druhé půle podařilo naše vedení snížit, ve 40.minutě vedli Lovci již jen o tři góly 19:16. O sedm minut později snižoval dokonce hostující David Krahulec na rozdíl jediné branky 21:20. Blíže jsme ale soupeře nepustili, i když až téměř do konce bylo utkání otevřené. V 56.minutě byl stav 25:23, ve zbytku střetnutí již ale Jičín neskóroval, zatímco naši Lovci přidali další tři branky.

Hráčem utkání byl v hlasování fanoušků vyhlášen Jiří Bouček.

Celkově jsme tak zvítězili 28:23 a po roce postoupili do finále Českého poháru. V něm se ve dvou utkáních střetneme s vítězem druhého semifinále mezi Frýdkem-Místkem a Karvinou, kde byla lepší Karviná a zvítězila 29:20. Zápasy se hrají na konci března systémem doma-venku.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy: „Postoupili jsme do finále Českého poháru a domnívám se, že zaslouženě. Vidím nás aktuálně na té pohárové špičce. Sehráli jsme na rozdíl od posledního utkání kvalitně první poločas, ve kterém jsme se dostali až na náskok šesti branek. Soupeř nás následně zaskočil, měli jsme pár vyloučení a nedokázali jsme je ustát. Dnes jsme disponovali trochu širší lavičkou a to si myslím rozhodlo.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Landa 2, Havel 3, Sýkora, Motl 2, Bouček 3/1, Jelínek 3, Chroustovský 1, Barth, Klimt 9/1, Semerád, Miko, Malý 5.

7m hody: 2/2 – 0, vyloučení: 4 (ČK Klimt) – 2, rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 355.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,