Deváté vítězství vezeme ze Zlína

V sedmnáctém kole extraligy mužů cestovali naši házenkáři do Zlína. Čekal na ně souboj s posledním týmem tabulky a po prvním celkem jednoznačném poločase přišlo ke konci zápasu drama.

Dukla_28.1.16_0617. kolo extraligy mužů:

HC Zlín – HK FCC Město Lovosice
26:29 (11:17)

První poločas vyzněl pro Lovce velmi dobře. Vyrovnané střetnutí probíhalo na zlínské palubovce jen v úvodních minutách a to do stavu 2:2. Pak přebrali naši Lovci iniciativu, dobře bránili a díky brankám z rychlých protiútoků se jim podařilo postupně navyšovat náskok. Ten nakonec v poločase činil šest branek a stav 17:11 v náš prospěch.

Druhý poločas sice vyhráli domácí a naši házenkáři v závěru přispěli k dramatu, naštěstí jsme dokázali až do konce udržet rozdíl v náš prospěch a nepřipustit extraligové překvapení. Ještě do 53.minuty jsme vedli o šest branek 28:22 a nic nenasvědčovalo, že by se mělo skóre nějak výrazně měnit. Pak ale přišla čtyřbranková série domácích, kteří v 59.minutě snižovali na 26:28. Další branka již ale naštěstí přišla z rukou našeho Jirky Motla, který se třemi brankami vrátil po dlouhé době do sestavy Lovců, a definitivně tak stvrdila naše vítězství a další dva body pro Lovce.

Další utkání sehrajeme v domácím prostředí v neděli 21. února od 10:30 hodin proti mistrovské Plzni. Kdo dorazí povzbudit naše Lovce na toto střetnutí, může se pak těšit na vstup zdarma na utkání 19. kola extraligy proti Kopřivnici (sobota 27. února od 17hodin). Mezitím ale na naše Lovce čeká ještě semifinále Českého poháru s týmem Jičína, rovněž hrané v Lovosicích.

Komentář Vladimíra Šumy: „Měli jsme velice dobrý vstup do utkání a vytvořili jsme si poločasové vedení o šest branek. Do druhé půle jsme nastoupili trochu chladně, prostřídal jsem totiž také nějaké hráče. Vzápětí jsme se ale vrátili do základní sestavy. Sice jsme udělali druhý poločas zbytečných sedm technických chyb, ale jinak dobré.“

Sestava a střelci Lovosic: Adamík, Hrdlička – Franc, Landa 7, Havel 3, Sýkora 2, Motl 3/1, Bouček 3/1, Jelínek, Chroustovský 3/2, Barth, Klimt 5, Semerád, Jahn, Miko, Malý 3.

7m hody: 4/2 – 5/4, vyloučení: 4 – 3, rozhodčí: Pluhař, Suchánek, diváků: 130

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,