86 branek v zápase mladšího dorostu!

Neskutečné utkání měli možnost vidět diváci v hale Chemik v rámci dvanáctého kola první ligy mladšího dorostu. Naši Lovci v něm hostili tým Velké Bystřice.

141205_stD-ce037

12.kolo 1.ligy ml.dorostu:

HK Lovosice – Sokol Velká Bystřice
43:43 (26:25)

Lovci doma přivítali třetí tým tabulky z Velké Bystřice, která byla s ohledem na postavení obou celků v tabulce soutěže favoritem utkání. V podzimním zápase jsme navíc v Bystřici prohráli rozdílem 19ti branek. Zápas samotný přinesl neskutečný průběh s neuvěřitelným množstvím gólů na obou stranách.

Naši házenkáři do něj vstoupili velmi dobře a podařilo se jim hned zkraje utkání vybudovat si čtyřbrankový náskok 7:3. Bystřice sice zkorigovala, ale i nadále byli domácí házenkáři o 2-3 branky vepředu. Soupeři se podařilo srovnat tři minuty před koncem prvního poločasu na 23:23, do šaten si nakonec odnášeli těsný náskok naši házenkáři.

I ve druhém poločase se povedlo Lovcům soupeři znovu odskočit na rozdíl tří branek 32:29. Bystřice znovu zabojovala a ve 44.minutě se poprvé dostala do vedení, když se jí ze stavu 34:33 pro Lovce podařilo otočit na 37:34 ve svůj prospěch. Až do 55.minuty pak hosté vedli (55.minuta 41:43). V posledních pěti minutách pak ale nedokázali vstřelit branku, zatímco naši hráči byli dvakrát úspěšní a povedlo se jim srovnat na 43:43. Závěr zápasu přinesl vyloženou brankovou pozici pro oba týmy, ale ani jeden z celků se již proti brankáři neprosadil a utkání tak skončilo remízou.

Našemu týmu patří desátá pozice se ziskem šesti bodů. V dalším kole čeká na naše dorostence velmi důležitý zápas, kdy v regionálním derby zajíždíme do Mostu. Zde se zápas hraje v neděli 28. února od 15hodin.

Komentář trenéra Milana Berky: „V sobotu jsme nastoupili proti kvalitnímu celku z Velké Bystřice, který se v tabulce ligy nachází na medailové pozici. Utkání bylo od začátku až do konce velmi vyrovnané. Podali jsme solidní výkon v útočné fázi, naopak nám vůbec nefungovala spolupráce obrany s brankářem, kterou musíme do dalších zápasů výrazně zlepšit. S remízou jsme nakonec spokojeni, protože je pro nás každý získaný bod velmi cenný.“

Sestava a branky Lovců: Günl, Bredfeld – Škromach 2, Baičev 9, Gebhart 7, Stach 13, Vraný, Malý 7/1, Timko 1, Štraus 4, Vítek.

7m hody: 1/1 – 3/3, vyloučení: 5 (ČK Timko) – 3, rozhodčí: Brůna, Smékal.

Tabulka a výsledky

Kategorie: mládež, mladší dorost Rubriky: