Vždycky je to ten kopec za tím dalším kopcem

V Lovosicích se o víkendu odehrálo druhé kolo dlouhodobé soutěže staršího žactva pod názvem Žákovská liga. Naši Lovci v turnaji před domácím publikem zaostali za očekáváním, hodnocení trenérky Andrey Řezníčkové si můžete přečíst v článku.

HF2015 -104

Hodnocení trenérky Andrey Řezníčkové

2.kolo Žákovské ligy st.žactva, Lovosice

Může to vypadat, že ten náš, se nám po včerejšku hodně vzdálil. Nejen přes Manhattan se přehnala sněhová bouře. V Lovosické hale se přes nás přehnala přímo vychřice. Se dvěma vítězstvími a dvěma prohrami jsme předvedli před domácím publikem hodně slabý výkon. Tíha odpovědnosti stlačila naše sebevědomí do sklepa a touha ukázat co v nás je nám svazovala ruce.

Co se dá napsat o výsledku, který zaostal daleko za naším očekáváním. Můžu citovat naštvané hráče, zklamané diváky, smutné rodiče a trenéry na pokraji zhroucení 🙂 . V neděli jsme všichni zjistili, že psychika je velká dáma, se kterou se to musí umět.

TJ Nový Jičín – HK FCC Město Lovosice 15:26

Víme, že nám ranní utkání nesvědčí, proto jsme byli rádi, že prvním soupeřem bylo družstvo z Nového Jičína, které nepatří mezi favority soupeře. Výsledek nenapovídá, že by se tým na palubovce nějak nadřel. Ale 15 obdržených gólů je vzhledem k našim schopnostem spíše ostuda. Do utkání jsme vlítli v plném nasazení , než jsme se stačili rozkoukat, byla 6. minuta a my jsme prohrávali 1:3. Jen jsme nevěřícně kroutili hlavou, že se soupeř nelekl hned při rozcvičení. Trvalo nám dalších 7 minut než jsme si srovnali hlavu a díky brankám Martina Prášila a Kiliána Malého jsme vedli 7:5. Útok nám nefungoval, Honza Durček se střelecky trápil, Tomáš Jelínek si vybral svůj smolný den a jediný nebezpečný hráč soupeře Martin Hrachovec si pohrával s obranou. Se 7 brankami byl nejlepším střelcem utkání. Poločasové skóre se zastavilo na rozdílu pěti branek v náš prospěch (13:8).

Naštěstí pro nás jsme se zvedli ve druhém poločase. zlepšili jsme přechod do útoku a střelbu. Náskok jsme postupně zvyšovali až na konečných 11 branek. Kámen, který nám spadl ze srdce musel být slyšet až v sousedním Sasku.

HK FCC Město Lovosice – TJ Sokol Centrum Haná 16:26

Výsledek naprosto neodpovídá naším možnostem a schopnostem. Je to jen ukázka toho, co se stane, když tréma a vztek přemůže koncentraci na výkon a chuť do hry. V tomto utkání jsme byli důstojným soupeřem pouze do 11. minuty prvního poločasu, kdy byl stav 6:6. Ve 12. minutě běžel Kilián do rychlého útoku, který neproměnil a v nás jako by se něco zlomilo. Padli jsme jako domino a nechali soupeře, aby si s námi hrál jako kočka s myší. Posledních 9 minut první půle jsme prohráli 0:7 a poločas skončíl 13:7 pro Hanou.

Nepomohla nám ani přestávka. Za dvacet minut jsme skórovali pouze devětkrát, oproti 13 brankám soupeře. Zariskovali jsme v obraně a vytáhli 3 osobky. Nepomohl time out, změna systému, ani střídání hráčů. Kluci rezignovali a ulehčili Hanákům cestu na přední příčky v tabulce soutěže. Nutno říct, že centrum Haná je výběr nejlepších hráčů několika klubů a hráči starších žáků mají také zkušenosti z dorostenecké soutěže. Haná byla na turnaji nejlepším týmem jejich herní projev je pro nás trenéry motivací k další práci.

HK FCC Město Lovosice – ČZ HBC Strakonice 18:20

Největší karambol přišel ve třetím utkání. Všechno je jednou poprvé a poprvé za dobu, kdy se se Strakonicemi potkáváme na turnajích jsme odešli poraženi. Bohužel před domácím publikem, kdy hrál soupeř svůj třetí zápas a pouze s 1 hráčem na střídání. Místo, abychom nasadili drive do útoku a tvrdou obranu, nebylo 6 obránců schopno hrát proti 2 útočníkům. Porazili nás pouze dva hráči, kteří vstřelili dohormady 14 branek z 20. Poločas jsme sice získali rozdílem 3 branek 11:8. Ve druhé půli jsme měli dvě hluché tříminutovky, kdy soupeř vstřelil šňůru 6 branek, narozdíl od nás. My jsme si vylámali zuby na brankáři. Šimon Šmíd neproměnil 2 vyložené šance z rychlého útoku. Kilián Malý nedal penaltu a Martin Prášil jako ostrá spojka vstřelil pouze dvě branky. Při životě nás držel Honza Durček s Pepou Staňkem, ale to na Strakonice nestačilo. Poslední dvě minuty jsme darovali soupeři a dovolili přetlačit skóre v náš neprospěch. Myslím, že nás tento výsledek může v konečném součtu hodně mrzet.

Házená Mělník – HK FCC Město Lovosice 20:32

Výsledkově jsme si v posledním utkání spravili chuť. Házenkářský spolek házená Mělník vznikl v roce 2015 a navazuje na práci házenkářských klubů, které v Mělníce působily. Trenéři i hráči odvedli za rok velký kus práce a herní projev našeho soupeře byl velmi sympatický. Na rozdíl od nás si turnaj užili i přes porážky. Družstvo bylo složené hlavně z hráčů ročníku 2002. I přes věkový rozdíl, výškový a váhový handicap se nás soupeř nezalekl a předváděl pohlednou házenou s vysunutou obranou.

My jsme se snažili hrát v útoku jednoduše stylem hoď a běž. A po celodenním trápení jsme chtěli klukům cestu do cíle ulehčit. Tomáš i Fanda si asi jako jediní srovnali hlavu s tělem a konečně byli v brance platnými hráči. Dařily se přihrávky do rychlého útoku, i jednoduchá spolupráce dvojic. Na všech účastnících bylo vidět, že toho mají plné zuby. Do útoku se běhalo dobře, obrana už byla běh do kopce. Vyřešili jsme to hokejovým střídáním dvou až tří hráčů najednou. Poločas skončil o pouhé dvě branky 13:15 pro Lovosice. Naštěstí jsme vyškrábli ze dna poslední síly a přidali ve druhé půlce dalších 17 branek, především z rychlého přechodu dopředu. Po konci turnaje jsme ze hřiště odcházeli s úsměvem. 4 body z možných 8 není sice to co jsme chtěli, ale v konečném hodnocení jsme za ně rádi.

Možná jsme přišli na svět právě pro tento den. Každý občas padne na zadek. Teď jen záleží jak dlouho nám bude trvat, než se zvedneme a popereme se o další dobrý výsledek. Prohrát se dá o i se ctí, ale my jsme hodili flintu do žita a dovolili soupeřům na domáci půdě skórovat. Věřím, že za celý tým můžu říct, že uděláme všechno pro to, aby se naše házená líbila doma i ve světě. Hranice mezi vítězstvím a nejlepším výkonem je velmi tenká a těžko se odděluje. I přes oprávněnou kritku některých diváků jsou v Lovosicích minimálně 3 lidé, kteří tento tým viděli hrát tak jak by si většina trenérů přálo. Rok lovce nekončí, naopak, máme měsíc na to nabrousit znovu své zbraně a ve třetím kole soutěže znova ukázat, že se jen tak nevzdáme.

Sestava družstva:

Brankáři: Tomáš Jelínek, Fanda Tietze

Hráči: Honza Durček, Martin Prášil, Venca Kovář, Víťa Svoboda, Pepa Staněk, Kilián Malý, Kuba Donát, Dan Dojčinovič, Michal Burgr, Šimon Šmíd