Lovci v semifinále Českého poháru!

Stejně jako v loňském ročníku tak i letos se Lovcům podařilo postoupit mezi nejlepší čtyři celky Českého poháru mužů.

Dukla_28.1.16_09

Čtvrfinále Českého poháru:

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha
31:30 (16:18)

Ani dnes nechyběla utkání dramatická koncovka, aby Lovci jako obhájci pohárové trofeje nakonec postoupili i letos mezi nejlepší čtyři celky této soutěže.

První čtvrtina utkání byla maximálně vyrovnaná a ve 14.minutě svítil po brance hostujícího Jakuba Svitáka na ukazateli stav 9:9. Branka Ondřeje Šimůnka v další minutě pak poslala poprvé do vedení hosty, kteří dokázali do konce prvního poločasu získat dvougólový náskok 18:16. Svůj podíl na tom měl hostující brankář Daniel Rangl, který v posledních sekundách zlikvidoval hned dvě vyložené šance našich hráčů.

Vstup do druhého poločasu vyšel Lovcům na jedničku a tři vstřelené branky v řadě znamenaly otočení stavu na 19:18 v náš prospěch. Vyrovnaný zápas pokračoval do 42.minuty a stavu 21:21. Další tři minuty vyzněly brankově 4:1 v náš prospěch a Lovci se ujali vedení 25:22. Přesnější koncovka střelby a menší počet technických chyb i nadále udržovaly vedení na naší straně. V 50.minutě vedli Lovci již dokonce o pět branek 29:24, ale houževnatý soupeř se nevzdával. Šest minut před koncem snížila Dukla na 30:28 a přestože do konce utkání vstřelili naši hráči již jen jedinou branku, dokázali ubránit vítěství 31:30.

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen po zásluze Jirka Bouček, autor devíti branek.

Naši Lovci jsou tak prvním postupujícím do semifinále Českého poháru. Semifinále by se mělo hrát 24. 2. a všichni postupující do něj budou známi 2. 2., kdy se hraje poslední ČF mezi Karvinou a Zubřím.

Komentář ředitele klubu Vojtěcha Srby: „v prvním poločase dominovaly útoky nad obrannou fází obou týmů. Dukla udělala o něco méně technických chyb a měla větší úspěšnost zákroků brankářů. Ve druhé půli jsme zpřesnili hru, podržel nás Artur Adamík a podařilo se nám získat nadějné vedení. Zhruba od poloviny druhé půle jsme začali utkání kontrolovat, škoda jen závěru, kdy jsme Dukle dovolili zápas zdramatizovat.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Landa 3, Havel 4, Sýkora 3, Bouček 9/1, Jelínek 1, Chroustovský 6/3, Barth, Klimt 4, Semerád, Miko, Malý 1.

7m hody: 5/1 – 2/2, vyloučení: 4 – 3, rozhodčí: Hanák, Pavlíček, diváků: 421