Lovci třetí na turnaji v Drážďanech.

V sobotu 9. ledna se naši házenkáři zúčastnili mezinárodního turnaje v německých Drážďanech. Z něho si přivezli bilanci dvou porážek a jedné výhry.

IMG_20160109_190037Mezinárodní turnaj Drážďany, 9. ledna 2016

V rámci turnaje se Lovci utkali s týmy z nižších německých soutěží. Na lavičce vyjímečně kvůli studijním povinnostem neseděli trenéři Šuma – Berka, které zastoupil ředitel klubu Srba. Ten pro vás také připravil hodnocení turnaje.

Hodnocení ředitele klubu Vojtěcha Srby.

Na první přípravný test jsme zajížděli do nedalekých Drážďan. Zde nás čekaly tři zápasy hrané bezprostředně po sobě. Cílem turnaje bylo rozložit herní zatížení rovnoměrně na všechny hráče tak, aby každý dostal příležitost a mohli jsme zhodnotit aktuální výkonnostní stav. V sestavě chyběli dlouhodobě zranění Miko a Motl. Ti jsou sice těsně před zařazením zpět do hry, ale nechtěli jsme v této fázi riskovat riziko obnovení zranění. Dále jsme postrádali Landu, který si plní reprezentační povinnosti.

HK FCC Město Lovosice – SV Bernburg 28:29

Od začátku prvního utkání jsme měli problémy s bráněním pivota, které se projevily i ve všech ostatních zápasech. Naopak nám celkem slušně fungoval přechod do útočné fáze a postupný útok. Byť jsme o branku prohráli, předvedli jsme dobrý výkon.

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Barth 2, Bouček 2, Franc 1, Havel 1, Chroustovský 4, Jelínek 1, Klimt 8, Jahn, Malý 6, Semerá, Sýkora 3.

HC Elbflorenz 2006 – HK FCC Město Lovosice 28:20

Ve druhém zápase nás čekal domácí celek. V tomto zápase podal hlavně v prvním poločase výborný výkon brankář Hrdlička. Ještě patnáct minut před koncem jsme prohrávali o branku, po prostřídaní nám soupeř utekl a my jsme závěrečnou fázi vůbec nezvládli, špatně bránili a kupili technické chyby a celkově prohráli ji 4:11.

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Barth, Bouček 3, Franc 1, Havel 1, Chroustovský 2, Jelínek 1, Klimt 1, Jahn, Malý 7, Semerád, Sýkora 4.

LHC Cottbus – HK FCC Město Lovosice 22:25

V posledním zápase jsme toho včetně soupeře měli všichni už plné zuby a zápas rozhodl hlavně náš přechod do rychlého protiútoku po chybách soupeře. Zápas jsme zvládli dotáhnout do vítězného konce i díky střelecké potenci Malého.

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Barth, Bouček 4, Franc 2, Havel, Chroustovský, Jelínek 1, Klimt 2, Jahn 3, Malý 11, Semerád, Sýkora 2.

Celkově nám turnaj ukázal obrovské rezervy v bránění pivota a spolupráci druhého a třetího obránce a určitě musíme zapracovat na systému pro přechod do rychlého protiútoku. To jak se nám to podařilo, budeme moci otestovat na turnaji v Topoločanech, kam jedeme za 14dní.

Výsledky turnaje:

HC Elbflorenz 2006 – LHC Cottbus 30:23
HK FCC Město Lovosice – SV Bernburg 28:29
HC Elbflorenz 2006 – HK FCC Město Lovosice 28:20
LHC Cottbus – SV Bernburg 18:31
HC Elbflorenz 2006 – SV Bernburg 17:19
LHC Cottbus – HK FCC Město Lovosice 22:25

Konečné pořadí turnaje:
1. SV Bernburg 6b
2. HC Elbflorenz 2006 4b
3. HK FCC Město Lovosice 2b
4. LHC Cottbus 0b

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: