Z Jičína jedeme s prázdnou

V posledním letošním kole se našim Lovcům nepodařilo bodovat, když po špatném výkonu v prvním poločase nakonec v Jičíně podlehli rozdílem čtyř branek.

DSC_1197

Foto: Karolína Machalická

15.kolo extraligy:

HBC Jičín – HK FCC Město Lovosice
25:21 (13:7)

Pouze jednou se našim hráčům podařilo v tomto utkání vést a to díky brance Honzy Landy v první minutě utkání. Domácí na ni dokázali odpovědět hned třemi góly a získali tak v 9.minutě vedení 3:1. Naše druhá branka padla až v 10.minutě, kdy se trefil Jirka Bouček. V 17.minutě jsme dali  kontaktní branku na 5:4, abychom následující pasáž mezi 18.-28.minutou prohráli 1:8 a Jičín odskočil již na osmibrankový rozdíl 13:5. Do poločasu jsme již jen dokázali snížit na rozdíl šesti gólů a domácí tak do šaten odcházeli s vedením 13:7.

Nevydařil se nám ani vstup do druhého poločasu a ve 39.minutě svítil na ukazateli stav 18:9. Ve zbytku zápasu jsme sice již byli produktivnější, ale stačilo to pouze na snížení nepříznivého stavu na rozdíl tří branek (23:20 v 57.minutě zápasu). Náš finiš ale přišel příliš pozdě a Jičín tak zaslouženě náš celek porazil 25:21.

Před lednovou pauzou tak přezimujeme na sedmé příčce se ziskem 15bodů, další zápas na naše Lovce čeká až 6. února, kdy v domácím prostředí hostíme Litovel. Děkujeme za podporu našim fanouškům, kteří nás jeli do Jičína podpořit!

Komentáře trenérů:

Aleš Babák, trenér týmu Jičína: „Věřili jsme, že osobní obrana na Jirku Boučka naruší kombinační hru Lovosic. Byly pasáže, kdy rozhodovaly výkony brankářů, nám 40 minut výborně zachytal Filip Veverka. Ve druhé půli jsme navýšili poločasové vedení, ale závěr utkání jsme si malinko zkomplikovali. Ale vyhráli jsme zaslouženě.“

Vladimír Šuma, trenér týmu Lovosic: „Gratuluji Jičínu k výhře a velice kvalitnímu výkonu. Nedokázali jsme se prosadit proti agresivní obraně domácích, chtěli jsme hrát hlavně bez míče, v pohybu a to se nám nepodařilo. Vůbec se nám nedařil přechod do rychlého útoku a naopak po technických chybách jsme byli okamžitě trestáni jednoduchými góly. Jičín zvítězil zcela zaslouženě:“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička, Koňařík – Franc 1, Landa 4/1, Havel, Sýkora 2, Bouček 3/2, Jelínek, Chroustovský 1, Barth, Klimt 8, Semerád, Jahn, Malý 2.

7m hody: 1/1 – 5/3, vyloučení: 3 – 1, rozhodčí: Hanák, Pavlíček, diváků: 665.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,