V Brně jsme neuspěli

Ve třináctém kole extraligy mužů se naši Lovci představili na palubovce týmu Brna. Bohužel ani v tomto utkání nedokázali naplnit roli favorita a z Brna vezou pětibrankovou porážku.

150314_Přerov-ce021.jpg13.kolo extraligy:

Handball KP Brno – HK FCC Město Lovosice
32:27 (19:14)

Lepší vstup do utkání měli domácí, kteří hned z kraje získali vedení 2:0 a i v dalších minutách to bylo Brno, které bylo o krok či dva před naším celkem. Největší rozdíl svítil na ukazateli v polovině první půle, kdy jeden z našich hráčů neproměnil rychlý protiútok a na druhé straně po úspěšné střele Dostalíka vedli domácí o tři góly 9:6. Několikrát jsme se dokázali přiblížit na rozdíl jediné branky, ale Brno vždy zásluhou vysoké úspěšnosti střelby znovu odskočilo. Když ve 22.minutě domácí znovu získali tříbrankový náskok 14:11, vyžádal si trenér Lovců první oddechový čas v zápase. Ani po něm se bohužel našim házenkářům nezačalo dařit lépe a náskok domácích narostl již na hrozivých 19:13. Do poločasu jsme pak již dokázali díky brance Lukáše Malého jen snížit na 14:19.

V herním útlumu našich házenkářů se bohužel odehrával i celý druhý poločas. V něm se nám nepodařilo utkání zdramatizovat a Brno si i nadále udržovalo bezpečné vedení. I do poslední desetiminutovky vstupovali jeho hráči s čtyřgólovým vedením 21:17, aby nakonec Lovce porazili o pět branek 32:27 a připsali si tak svoje třetí vítězství v soutěži. Naopak naši házenkáři svůj bodový náskok nenavýšili a zůstanou tak na sedmé příčce extraligové tabulky.

V dalším zápase na nás čeká družstvo Dukly Praha, které dnes dokázalo porazit vedoucí celek Hranic a upevnit si tak první příčku v soutěži. Toto utkání sehrajeme ve středu 9. prosince od 18hodin v naší hale, v neděli 13. prosince pak přivítáme opět v domácím prostředí Frýdek-Místek od 9:30 hodin.

Vladimír Šuma, trenér FCC Město Lovosice: „Bylo to utkání, které pro Brno určitě znamená hodně, získali dva body, což se jim v poslední době nedařilo. My jsme na tom byli zrovna tak, chtěli jsme tady bodovat. Bohužel se nám to nepodařilo, měli jsme vlažný vstup do utkání, přistoupili jsme k tomu lehkomyslně, stínovali jsme v obraně, nezískávali jsme odražené míče a dostali jsme devatenáct gólů v prvním poločase. To vypovídá o všem. Druhý poločas byl z naší strany trošku lepší, ale nedokázali jsme se prosadit. Potom velmi dobře zachytal Jirka Bavlnka. Takže u nás vládne obrovská nespokojenost, mrzí mě lehkovážnost některých hráčů.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Franc, Landa 4, Havel 4, Sýkora 6, Bouček 2, Jelínek 1, Chroustovský 5/1, Barth 1, Klimt 1, Semerád, Malý 3

7m hody: 5/2 – 1/1, vyloučení: 8 – 4, rozhodčí: Kozler, Zych, diváků: 293

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,