Stále stoupáme…

Starší žáci se o víkendu představili na velmi dobře obsazeném mezinárodním turnaji Dobiáš Cup 2015 v Rožnově pod Radhoštěm. A lovosickou házenou reprezentovali na jedničku.

IMG-20151207-WA0002

Odkaz na fotogalerii na hazenalovosice.cz

Po finálové prohře jsme si mohli říct ‚‘‘QUANTUM IN ME FUIT’’…… stříbrná příčka z kvalitně obsazeného turnaje není rozhodně poslední slovo našich mladých lovců. O téhle partě určitě letos ještě uslyšíme.

Stříbrní, unavení a maximálně spokojení jsme v neděli vrátili z Rožnova pod Radhoštěm. Dobiáš cup je skvěle obsazený turnaj a pořádající klub odvedl skvělou práci při organizaci. Určitě se příští rok do Rožnova rádi vrátíme.

Naše cesta začala v pátek ráno. Z Ústí nad Labem jsme vyrazili vlakem směr Rožnov pod Radhoštěm. Cesta proběhla bez problémů a v 16:00 jsme nastoupili k prvnímu utkání skupiny 4. Na turnaj se přihlásilo 13 týmů z Čech a Slovenska. Lovosice hrály ve skupině, která jako jediná měla 4 účastníky. Našimi soupeři v průběhu pátka a soboty byli TJ ROŽNOV POD RADHOŠTĚM, TJ SOKOL MODRA a SK ŽERAVICE. Do semifinále jsme prošli bez ztráty poločasu. Kluci jako praví lovci, ukořistili body ze všech 3 utkání. Hráli s nasazením a neštetřili soupeře ani minutu. V prvním utkání se projevilo brzské vstávání a dlouhá cesta vlakem, ale výsledek jsme si pohlídali. Druhé utkání proti Rožnovu jsme rozjeli naplno a vydrželi běhat oba poločasy. Kluci se nespokojili s vítězstvím a nepolevili v nasazení což bylo mnohem důležitější než vysoké výtězství. Slovy kapitána týmu Daniela Dojčinoviče; ‘’BYLO VIDĚT LOVECKÉ SRDÍČKO’’. První den byl za námi. Čekaly nás řízky a odpočinek ve škole.

Sobota byla stejně náročná jako pátek. Začínali jsme sice až v 10:10, ale rozpis nám přisoudil utkání ve tři odpoledne a poslední zápas hracího dne v sedm večer. Poslední utkání čtvrté skupiny, nás čekalo dopoledne kromě slovenského soupeře (SK MODRA, hráli jsme proti nim v dubnu na Prague cup) jsme se týmy v naší skupině nikdy nesetkali. SK Žeravice sice nedisponuje vysokými hráči, ale kluci předváděli pohlednou a rychlou házenou a v prvním poločase nás notně pozlobili. Kluci si vítězství nenechali utéct. Celkové vítězství ve skupině nás poslalo do semifinálové skupiny B společně s Duklou Praha a MŠK Povážskou Bystricou.

Základní skupina:

SK. 4 Rožnov Modra Žeravice Lovosice Skóre Body Pořadí
Rožnov X  14 : 17  16 : 14 8 : 22  38 : 53 2 3
Modra  17 : 14 X  16 : 10 13 : 15  46 : 39  4 2
Žeravice  14 : 16 10 : 16 X  6 : 13 30 : 45  0 4
Lovosice  22 : 8 15 : 13  13 : 6  X  50 : 27  6 1

 Ani v odpoledním semifinále jsme nepolevili. Litry potu a tréninkovou dřinu jsme proměnili ve skvělý týmový výkon a přes Duklu a Povážskou Bystricu jsme prošli do neděliního finále. Na hřiště se dostali všichni hráči. Ve druhé semifinálové skupině dominovalo Zubří a Kúpele Bojnice. Dukla ztratila pouze utkání proti nám a ze druhého místa ve skupině B si zajistila utkání o bronz. Zubří hrálo nejtěžší skupinu turnaje. ŠKP Bratislava, přivezla silný tým. Většina trenérů tipovala Bratislavu jako vítěze turnaje. Jejich vyřazení bylo velikým překvapením. Zubří se do finále probojovalo s jedinou remízou a to právě proti Bratislavě.

Semifinále B:

SK. B  Dukla
Pov.Bystrica Lovosice Modra Skóre Body Pořadí
Dukla X 17 : 8  15 : 20  21 : 10  53 : 38 4  2
Pov.Bystrica 8 : 17 X  16 : 19 16 : 6 40 : 42  2  3
Lovosice  20 : 15  19 : 16  X 15 : 13 54 : 44  6  1
Modra  10 : 21  6 : 16 13 : 15 X  29 : 52 0  4

 Sobotu jsme zakončili pizzou, vánoční kytkou a happy birthday songem pro paní trenérku. TÝME DĚKUJI ZA KRÁSNÉ PŘÁNÍ K NAROZENINÁM. Čokoláda a finále je super odměna, i když nemáte narozeniny. Budíček jsme si dali na devátou. Po sbalení kufrů jsme se přesunuli na pozdní snídani a pomalu se chystali na finálové utkání. Společně jsme zafandili Dukle proti Bojnici. Utkání bylo vyrovnané, nakonec skončilo lépe pro slovenský tým. HK KÚPELE BOJNICE obsadily bronzovou příčku.

Utkání o bronz i o zlato se hrálo před zaplněnou sportovní halou. Diváci vytvořili skvělou atmosféru. V hale nebylo slyšet vlastního slova. Myslím, že všechny týmy se divákům odměnily krásnou házenou. Obzvlášť poslední utkání bylo finále jak má být. Ani jednomu týmu se nepodařilo utéct více jako o dvě branky. My jsme několikrát vedli, bohužel jsme nebyli schopni ubránit rozehrávku Zubří. I při kontaktu byl soupeř schopný dostat míč na volného hráče. My jsme hráli v útoku více kombinační házenou, Zubří se naopak prosazovalo silou a hrou 1:1. Obranný systém 3:2:1 jsme brzy museli změnit, protože soupeř hrál se dvěma pivoty a nám se obrana nedařila. Přešli jsme na obranu 1:5 (V TURNAJI BYL ZÁKAZ OSOBNÍ OBRANY 1+5 NEBO 2+4). Bohužel jsme zahodili několik vyložených šancí. I přes to jsme poločas vyhráli rozdílem jedné branky 10:9. Ve druhém poločase jsme pokračovali s obranou 1:5, ze hry odstoupil Kilián Malý, který dostal bolestivý úder do zad a také Šimon Šmíd, kterého srazili obránci při náskoku z křídla. Jeho gól byl nejdůležitěší branka utkání. Už jsme prohrávali o tři branky, ale po střídání a změně vysunutého obránce jsme se vrátili do hry. Třemi rychými brankami a zlepšenou obranou skončil druhý poločas 20:20. Na vysunutém obránci zahrál výborně Venca Kovář. Před námi bylo pět minut nastavení a sedmimetrové hody v případě další remízy.

Chtěli jsme vráti Zubří porážku našich mužů, na zlatý vrch jsme bohužel nedošli. A tak máme soupeři co vracet. Zubří nás čeká ve čtvrtém kole žákovské ligy a my jsme připraveni jim porážku z přípravného turnaje oplatit.

Finálové utkání:

HC ZUBŘÍ : HK FCC MĚSTO LOVOSICE
24:21 (20:20 po řádné hrací době)

Z turnaje si kromě druhého místa odvážme i cenu nejlepšího brankáře, kterou získal TOMÁŠ JELÍNEK A druhou příčku ze střelecké soutěže. V té se prosadil PEPA STANĚK. Stále máme co zlepšovat a umístění nás nakoplo k další pilné práci a máme chuť ukázat co umíme. Všichni hráči zasluhují velkou pochvalu.

Sestava týmu:

BRANKÁŘ: Tomáš Jelínek
SPOJKY: Martin Prášil, Honza Durček, Kilián Malý, Venca Kovář
KŘÍDLA: Pepa Staněk, Michal Burgr, Šimon Šmíd, David Kuchárik,
PIVOTI: Dan Dojčinovič, Kuba Donát

FOTO A DALŠÍ VÝSLEDKY NAJDETE NA STRÁNKÁCH TURNAJE: http://dobiascup.cz/