Rok 2015 zakončíme zápasem v Jičíně

Zatímco poslední letošní domácí utkání mají již Lovci za sebou, když v něm porazili celek Frýdku-Místku, poslední venkovní utkání roku 2015 na ně čeká tuto sobotu.

Jicin_62015. kolo extraligy:

HBC Jičín – HK FCC Město Lovosice,
sobota 19. prosince, 18hodin

Po dvou domácích vítězstvích v řadě (Dukla Praha, Frýdek-Místek) se Lovcům přeci jen o něco lépe bodově dýchá. A pokud by se k tomu přidal jakýkoliv bodový zisk z Jičína, bylo by to před nadcházející reprezentační přestávkou, která potrvá až do konce ledna, ještě o něco lepší.

V 15.kole extraligy narazíme na souseda v tabulce, celek Jičína, který má v letošním ročníku na svém kontě stejný bodový zisk jako naši házenkáři a stejnou bilanci výher-remíz-proher. Lepší má zatím skóre a díky tomu je v tabulce na šestém místě, zatímco naši hráči jsou na sedmé příčce.

Jičínu se v poslední sezóně nepodařilo proklouznout mezi nejlepší osmičku, když celkově v extralize obsadil devátou pozici. I s ohledem na to chtějí letos házenkáři z Jičína do play-off a vyhnout se tak bojům v play-out skupiny o 9.-12. příčku. Zatím jsou na postupové pozici a přestože do konce základní části chybí ještě osm utkání, dá se odhadovat, že složení současné osmičky se od té postupové do play-off takřka lišit nebude. Všem celkům půjde ale o konečné postavení a výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinálovou sérii.

Celek Jičína vstoupil do sezóny parádně, doma na rozjezd zdolal Litovel, poradil si ve Zlíně a do třetice pak skolil mistrovskou Plzeň. V roli neporaženého celku zajížděli jeho házenkáři do Lovosic, kde poprvé v sezóně prohráli (30:21 pro Lovce). Od té doby nasbírali ještě pět porážek, ale dokázali stejně jako naši hráči potvrdit roli favorita v zápasech Českého poháru a v lednu se tak mohou těšit na čtvrtfinálového soupeře v podobě Cementu Hranice.

V týmu trenéra Aleše Babáka došlo před sezónou ke změnám na postu spojek: do Jičína se vrátil zkušený Ondřej Šulc ze svého angažmá ve Francii a z Plzně pak Martin Loskot. Házenkářskou kariéru kvůli zranění musel ukončit nadějný Jan Vocásek.

Ondra Šulc potvrzuje roli lídra týmu a je po 14.kole nejlepším střelecem Jičína se sedmdesáti vstřelenými brankami. 43 jich dokázala dát druhá posila pro letošní sezónu, další spojka Martin Loskot. V brance Jičína se střídá vyrovnaná brankářská dvojice Filip Veverka a David Machalický, vepředu je při rychlých útocích nebezpečný křídelní hráč David Krahulec. Osu týmu tvoří zkušení hráči jako Radek Král, Martin Bareš, Martin Lepieš a již zmiňovaný Ondřej Šulc.

Především na rychlost soupeře upozorňuje trenér Lovců Vladimír Šuma: „je před námi poslední utkání letošního roku a my bychom v něm velmi rádi bodovali a zakončili tak úspěšně prodlouženou podzimní část. V domácím prostředí jsme Jičín výrazně porazili, ale víme, že každý zápas je jiný a v Jičíně nás čeká velmi těžké utkání. Jičín hraje poněkud odlišnou hru než tomu je u ostatních týmů. Daří se mu agresivní obrana 1:2:3, daná také dispozicí jeho hráčů – nejsou to žádní obři, ale jsou na tom velmi dobře silově a rychlostně. K tomu se přidává jejich velmi dobrý přechod do rychlého protiútoku a hra jeden na jednoho. Nebezpečí z dálky hrozí od Ondřeje Šulce, velice kvalitní je jeho hra přes pivota, kde operují Bareš s Drbohlavem.“

Naši házenkáři odjíždějí k zápasu v sobotu ve 14hodin a budou spoléhat na vaši podporu na dálku. Utkání můžete sledovat prostřednictvím textového zpravodajství na onlajny,com nebo přenosu klubovou kamerou tvcom.cz .

Držte Lovcům palce! Děkujeme. Jsme jeden tým, my a vy!

Základní informace o soupeři: HBC Jičín www.hbcjicin.cz

Příchody

  • Ondřej Šulc, návrat z Francie, pravá spojka, narozen 21. listopadu 1983, 193 cm, 93 kg
  • Martin Loskot, z Talentu M.A.T. Plzeň, střední spojka, 10. dubna 1991, 180 cm, 78 kg

Odchody

  • Jan Vocásek, ukončení kariéry, spojka

Realizační tým

  • Aleš Babák, trenér, 10.listopadu 1974
  • Petr Babák, trenér, 28. srpna 1963
  • Petr Kynčl, vedoucí týmu, 9. června 1965
  • Richard Zachoval, doktor, 22. srpna 1969

Cíl klubu pro sezónu 2015-2016?

  • Základním cílem je postup do play-off.

Rozpočet A-týmu pro sezonu 2015-2016

  • 2 900 000 korun.
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,