Rok 2015 v domácím prostředí jsme zakončili výhrou

Další cenný skalp mají na svém kontě naši házenkáři, kteří ve čtrnáctém kole extraligy dokázali Frýdku-Místku oplatit podzimní porážku a soupeře porazili o tři branky.

IMG_1005

14. kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek
25:22 (15:10)

Frýdek-Místek v zápase vedl pouze jednou a to v samém začátku střetnutí, kdy po dvou gólech nejlepšího kanonýra soutěže Vojty Petrovského získal vedení 2:1. Lovcům se vzápětí třemi brankami v řadě podařilo otočit stav zápasu na 4:2 a vedení již ze svých rukou nepustili. Dvakrát se ještě hostům podařilo srovnat skóre utkání (5:5 a 6:6), v dalších minutách jsme již ale byli lepším týmem a dokázali si již do poločasu vypracovat vedení 15:10.

Ve 40.minutě střetnutí se Lovcům podařilo navýšit vedení na rozdíl šesti branek 20:14. Výraznější vedení jsme si udržovali i nadále, jen jednou se hostům povedlo zkorigovat náš náskok (55.minuta a stav 23:20). Nakonec jsme stejným rozdílem vyhráli i celé utkání a to 25:22. Pochvalu zaslouží celý tým, velmi dobře se dnes střelecky prezentoval Jirka Bouček, autor osmi branek a Vašek Klimt s Lukášem Malým, střelci pěti gólů. Výborný výkon předvedl i dnes brankář Artur Adamík, který byl podruhé po sobě vyhlášen hráčem zápasu v hlasování fanoušků na FB profilu klubu.

Další extraligové střetnutí čeká na Lovce až po reprezentační pauze, která je v lednu. V ligovém utkání přivítáme 6. února tým Litovle, týden předtím se ve čtvrtfinále Českého poháru – který se dnes losoval přímo v Lovosicích – znovu potkáme s celkem Dukly Praha.

Děkujeme všem našim fanouškům za jejich letošní přízeň a věříme, že nás na dálku povzbudíte ještě příští sobotu 19. prosince, kdy hrajeme poslední ligové utkání roku 2015 na palubovce Jičína.

Komentář trenéra Vladimíra Šumy:  „Máme obrovskou radost z vítězství, zahráli jsme velice dobře především první poločas, kdy jsme ve směru dopředu na rozdíl od zápasu s Duklou vyprodukovali pouze čtyři technické chyby. Snažili jsme se celých třicet minut o přechod do rychlých protiútoků, což se dařilo. Do druhého poločasu jsme nastoupili docela vlažně a od dvacáté páté minuty jsme přestali běhat. Tady vidím hlavní rozdíl mezi oběma poločasy. Budeme se muset v dalších zápasech snažit běhat celých šedesát minut, hráče na to máme. Tudy vede cesta. S prvními čtyřiceti minutami jsem byl spokojen, s posledními dvaceti nikoli.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík, Hrdlička – Malý 5, Semerád, Klimt 5, Barth, Chroustovský 3, Jelínek, Bouček 8, Sýkora 3, Havel, Landa 1, Franc.

7m hody: 3/2 – 6/6, vyloučení: 3 – 6, rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 455

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,