Poslední turnaj Ústecké ligy minižáků

Poslední turnaj Ústecké ligy  házené 4+1 se hrál v lovosické hale Chemik. Turnaje se zúčastnila tři družstva lovosických minižáků.  Hrálo se ve dvou pětičlenných skupinách.

Ústecká liga 4+1 – Turnaj Lovosice 28.12.2015

Ve skupině A hrály tyto celky: Lovosice I, DHK Most I, Loko Louny I, HK Chomutov a Tygři Ústí n.L. Družstvo Lovosic tvořené zkušenými hráči bez problémů vyhrálo všechna utkání a podstatně se tentokrát zlepšili hráči v nájezdech. Pochvalu zaslouží v brance Martin Hromada, v poli Tomáš Pokorný, Franta Šafránek,Vojta Černý, Daniel Tučka, Pavel Drašnar, David Srba  a  Jan Karlík. Všichni předčili své soupeře v rychlosti a razanci  střelby.

Ve skupině B hrála  dvě družstva Lovosic – Lovosice II a  DDM Elko Lovosice  složené samozřejmě z házenkářů HKM Lovosice. Dále zde hrály celky Loko Louny II, DHK Most II a Baník Most Celek Lovosice II podobně jako družstvo I vyhrálo všechna utkání. Družstvo složené  převážně z hráčů ročníků 2006 hrálo bojovně a snažilo se o rychlou házenou. Jejich hra se oproti začátku sezony značně zlepšila. Velmi dobře se opět prezentoval v brance Jáchym Toužimský a ve hře se snažili Franta Krejza, Václav  Durek, Tomáš Křížek, Tomáš Hanzal, Jan Bereš a Jakub Perlík. Družstvo Elko Lovosice bylo složeno převážně z úplných začátečníků a na jejich hře to bylo vidět. Nutno zlepšit techniku zpracování míče, rychlost a hbitost při hře. Je ale jisté, že většina hráčů se po získání zkušeností a hráčských dovedností může v házené úspěšně prezentovat. Celku DDM chytal dobře Samuel Šírek, v poli hráli Vojta Toman, David Trefný, David Mareš, Lukáš Limberk, Vojta Buryánek  a Martin Hrabánek.

Skončila  podzimní část Ústecké ligy 4+1 a s účinkováním lovosických miniházenkářů  mohou být trenéři spokojeni. Podstatně se zvýšila sportovní výkonnost u většiny hráčů  a celý podzim proběhl bez velkých problémů. Kromě hráčů zaslouží poděkování  i rodiče  především za pomoc při dopravě na turnaje, pan Karel Potůček za tréninky brankařů a pan Rostislav Válek za tréninky gymnastiky. Odměny všem účastníkům zajistil  ELKO  DDM Lovosice. Ještě jednou všem dík za spolupráci.

Trenéři: Jan Šváb, Franta Čech

Kategorie: minižáci, mládež