Mládežnické týmy Lovců v akci o tomto víkendu

V pravidelných článcích přinášíme víkendový souhrn ze zápasů našich mládežnických celků. Přečtěte si, jak se jim dařilo tentokrát.

IMG_0493

Jak se dařilo naší mládeži o víkendu 12.-13.12.?

Starší dorost

V jedenáctém kole první ligy staršího dorostu nastoupili naši Lovci proti týmu Zubří. To mělo před zápasem na svém kontě stejný počet bodů a tak se dal očekávat vyrovnaný duel. Prognózy se pak do puntíku vyplnili a až do poslední minuty nebylo jasno o vítězi zápasu. Z těsné výhry se nakonec radoval náš soupeř, když se našim hráčům v předposlední minutě nepodařilo proměnit sedmimetrový hod. Naši Lovci mají na svém kontě 14bodů. Další kolo na ně čeká až 21.února, kdy přivítají doma celek Strakonic.

Mlaší dorost

V jedenáctém kole první ligy mladšího dorostu přivítali naši házenkáři tým Zubří. To je v letošní sezóně suverénní a potvrdilo to i na naší palubovce. Zubří v letošním ročníku kraluje soutěži mladšího dorostu a prochází jí zatím bez zaváhání. To nepřišlo ani v jedenáctém kole, kdy jsme jej přivítali v Lovosicích a odkud odjížděl favorit s jasnou výhrou, byť v poločase vedl jen o dvě branky. Nakonec Zubří v Lovosicích potvrdilo první příčku vítězstvím 36:24. Naši házenkáři přezimují v tabulce na jedenácté příčce se ziskem pěti bodů a je před nimi jasný a důležitý úkol do jarní části soutěže, tj. zachránit první ligu. Další zápas na nás čeká až po dlouhé přestávce a to 21. února, kdy do Lovosic přijede tým Velké Bystřice, čtvrtý tým tabulky. Nesmíme zapomenout na to, že střelecky se daří našemu Patriku Stachovi, kterému patří v tabulce střelců třetí příčka s 89 brankami.

Starší žáci

Náročný konec podzimní části soutěží mají za sebou naši starší žáci. Po výborném výkonu na přípravném turnaji v Rožnově pod Radhoštěm (2.místo) se podruhé během týdne vydali na severní Moravu. Tentokráte je čekalo první kolo žákovské ligy v Karviné. Z možných osmi bodů si přivezli tři výhry a jednu remízu. Daniel Dojčinovič s 22 brankami a Honza Durček s 20 brankami figurují v první dvacítce nejúspěšnějších střelců. Skvělým výkonem si Lovci vytvořili dobrou pozici do druhého kola, které hostí hala Chemik v neděli 24. ledna 2016. Do zápasů se zapojilo všech 12 hráčů a tým Lovců předvedl parádní výkon. Vedení týmu si je vědomo nedostatků, na kterých se bude snažit pracovat. Důležité je, že tým má chuť hrát a chce předvést, že v Lovosicích házenou umíme. Tento rok bude rok LOVCE to je vzkaz všem našim soupeřům.

Minižáci

V Lounech byl v neděli odehrán poslední turnaj soutěže minižactva pod názvem Podkrušnohorská liga. Prvenství si na něm upevnili naši malí Lovci. Turnaj se hrál již bez Dukly Praha, která ze soutěže odstoupila. Hrací doba se proto upravila na 2×12 min s 5min. osobní obranou. V turnaji nejvíce překvapil výkon Chomutova, který skončil na druhém místě s jedinou porážkou od Lovosic. Lovosický tým potvrdil opět svojí letošní formu a všechna utkání s převahou vyhrál. Lovosické družstvo ukončilo podzimní část sezony úspěšně a v tomto složení dosud nepoznalo porážku. Pokud zůstane v tomto složení i v dalších letech bude jistě úspěšné.

Podrobné články včetně statistik a komentářů trenérů pak najdete na našich stránkách v sekci Aktuality mládež.