Mládežnické týmy Lovců v akci o tomto víkendu

V pravidelných článcích přinášíme víkendový souhrn ze zápasů našich mládežnických celků. Tentokráte, s ohledem na zápas mužů, výjimečně ve čtvrtek si můžete přečíst další díl.

as

Jak se dařilo naší mládeži o víkendu 5.-6.12.?

Mládežnické týmy Lovců v akci o tomto víkendu

Starší dorostenci

V desátém kole první ligy staršího dorostu zajížděli naši házenkáři do Jičína. Ten okupoval zadní příčky tabulky a naši Lovci tak byli favoritem střetnutí.  Roli favorita zápasu se jim podařilo naplnit, i když až díky zlepšenému výkonu ve druhé půli. Po první půli odcházeli s jednogólovým vedením do šaten domácí. I druhý poločas přinášel dlouho vyrovnané skóre a našim Lovcům se podařilo brankově odskočit až v poslední desetiminutovce utkání. Jičín nakonec porazili 28:23 a v tabulce jim patří čtvrtá příčka se ziskem 14bodů. V dalším kole přivítají vedoucí celek tabulky Zubří v neděli 13. prosince od 15hodin.

Mladší dorostenci

Také mladší dorostenci měli za soupeře tým Jičína. Ten měl na svém kontě o jeden bod více a zápas tak sliboval vyrovnanou házenou. Utkání jsme začali výborně a vedli 10:4, ještě do poločasu ale Jičín stav zápasu otočil ve svůj prospěch a nakonec porazil náš celek o šest branek 33:27. Naši házenkáři zůstávají na jedenácté příčce se ziskem pěti bodů. V dalším kole doma přivítají vedoucí celek tabulky Zubří v neděli 13. 12. od 13hodin. 

Starší žáci

Starší žáci se o víkendu představili na velmi dobře obsazeném mezinárodním turnaji Dobiáš Cup 2015 v Rožnově pod Radhoštěm. A lovosickou házenou reprezentovali na jedničku. Na turnaji sehráli sedm zápasů a až v tom posledním byli poraženi a to až v nastaveném čase. Ve finále podlehli týmu Zubří 24:21 (20:20 po řádné hrací době). Z turnaje si kromě druhého místa odvážme i cenu nejlepšího brankáře, kterou získal Tomáš Jelínek. A druhou příčku ze střelecké soutěže. V té se prosadil Pepa Staněk. Stále máme co zlepšovat a umístění nás nakoplo k další pilné práci a máme chuť ukázat co umíme. Všichni hráči zasluhují velkou pochvalu.

Mladší žáci

O víkendu 5.- 6. prosince 2015 se družstvo mladších žáků zúčastnilo silně obsazeného turnaje Dukla Cup 2015. V turnaji suverénně zvítězila domácí Dukla I, naši hráči skončili pátí. Solidní výsledky družstva Lovosic byly opřené o výborné výkony obou brankářů a z důrazné obrany ycházely i úspěchy v útoku. Právě rychlost byla jediná zbraň, kterou jsme byli schopni eliminovat důrazné obrany soupeřů. Škoda selhání v utkání s Duklou II. Téměř ve všech zápasech nastoupili všichni a většina se také zapsala do tabulky střelců. Pochvalu za reprezentaci lovosické házené zaslouží celé družstvo.

Podrobné články včetně statistik a komentářů trenérů pak najdete na našich stránkách v sekci Aktuality mládež